Setari Cookie-uri

Sindromul COLONULUI IRITABIL: 10 Alimente care il pot declansa

Sindromul colonulu iritabil este astazi o afectiune atat de frecventa in special in mediul urban, incat in tarile occidentale se considera ca 1 din 10 persoane sufea de aceasta tulburare.

10 Aliment care pot provoca sindromul de colon iritabil si care trebuie evitate/consumate cu moderatie

Cerealele si produsele obtinute din faina

Aluatul, pastele, painea, fulgii de grau, taiteii, biscuitii, prajiturile cu blat etc. – toate aceste alimente bogate in carbohidrati pot declansa sindromul de colon iritabil daca sunt consumate in exces. Mai mult decat atat, aceste alimente contin gluten – o substanta la care multe persoane prezinta intoleranta, iar unele dintre acestea nici nu stiu inca.

alimente si dieta sau regim in colon iritabil + analize in colon iritabil

Iaurtul si laptele

Aceste alimente stimuleaza contractia intestinelor si pot avea efecte laxative. Se impune o atentie deosebita in cazul celor cu intoleranta la lactoza.

Grasimile

Grasimile stimuleaza musculatura intestinelor, pot deregla echilibrul florei colonice si pot favoriza aparitia colonului iritabil.

Citește și:

Grasimile care trebuie evitate sunt cele nesanatoase din: preparate prajite, ulei procesat (doar cel presat la rece/extravirgin este indicat), margarina cu grasimi hidrogenate si orice produs care contine grasimi hidrogenate (cititi eticheta – daca nu sunt specificate tipurle de grasimi folosite, ocoliti produsul), untul, smantana, fructele oleaginoase coapte (nuci coapte, alune coapte, seminte coapte – fructele oleaginoase contin uleiuri si NU ar trebui procesate termic).

Alimentele care contin zahar sau o cantitate ridicata de carbohidrati

Alimentele bogate in amidon trebuie consumate cu moderatie (cartoful, orezul). Acestea pot constitui baza in alimentatie numai cu conditia de a fi consumate ca atare, necombinate in marea majoritate a meselor. Este sugerat sa le gatiti prin fierbere sau in amestec cu verdeata si radacinoase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.