Setari Cookie-uri

Amenintarea Antibioticelor: Pericole MAJORE pentru sanatate

In Romania procurarea antibioticelor este la indemana oricui, atata vreme cat foarte multe farmacii elibereaza antibiotice fara reteta, desi legea interzice acest lucru.

Antibioticele scad imunitatea si cresc riscul pentru alte infectii

Atunci cand urmam un tratament antibiotic, acesta nu actioneaza doar pe “bacteriile tinta” care au produs boala curenta, ci si pe alte bacterii din organism sensibile, unele dintre acestea facand parte din flora naturala a organismului. Asa se explica faptul ca antibioticele cresc riscul de candidoza orala sau genitala, dar si pentru alte infectii.

pericolele tratamentului cu antibiotice

Unele antibiotice sunt toxice pentru ficat

Unele antibiotice sunt toxice pentru ficat si exista cazuri cand au provocat hepatite acute. Atunci cand urmati un tratament cu antibiotice este recomandat sa va odihniti corect, sa beti suficienta apa, sa adoptati un regim de hrana sanatos si eventual sa luati un protector hepatic care nu interactioneaza cu antibioticele.

Iti recomandam sa citesti si:

Citește și:

9 Analize medicale pentru FICAT

Antibioticele pot avea efect teratogen

Marea majoritate a antibioticelor pot afecta sarcina, fiind interzise femeilor gravide. Se intampla ca nu toate sarcinile sa fie programate, asadar femeile aflate la varsta fertila trebuie sa urmeze cu prudenta un tratament antibiotic.

pericolele tratamentului cu antibiotice

Antibioticele predispun la boli digestive

Antibioticele produc tulburari digestive, de la usoare cum ar fi inapetenta sau usoare stari de greata la tulburari mai grave ca boala Crohn, ulcere, gastrita etc.

Un studiu recent publicat in jurnalul medical GUT si care a constat in monitorizarea a peste jumatate de milion de copii in 8 ani a scos la iveala diverse riscuri de boala pentru cei mici. Copiii care au fst tratati cu antibiotice pana la varsta de 4 ani prezentau o predispozitie de doua ori mai mare pentru tulburari digestive decat ceilalti copii, relateaza Daily Telegraph.

Citește și:

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.