Atunci cand sunt rare, cedeaza la un analgezic uzual si nu sunt insotite de alte simptome ca greata, fotofobie, vertij etc. – durerile de cap nu trebuie sa reprezinte un semnal de alarma.

Durerile de cap – cand trebuie sa te prezinti la medic

Trebuie sa iei in serios durerile de cap si sa te prezinti la medic daca: - sunt frecvente; - Daca intensitatea durerilor de cap este mare si afecteaza activitatile de zi cu zi; - Daca durerile de cap cresc in intensitate cu fiecare aparitie; - Aceste dureri nu cedeaza la analgetice uzuale (atunci cand luati o pastila obisnuita pentru dureri); - Daca sunt insotite si de alte simptome precum: greata, varsaturi, fotofobie (cand lumina deranjeaza), dureri musculare asociate, febra, alte dureri alaturi de cea de la nivelul capului.

Care sunt principalele cauze ale durerilor de cap?

Durerile de cap pot avea foarte multe cauze, de aceea este necesar sfatul medicului. Doar acesta poate ghida un diagnostic si poate indica analizele necesare depistarii cauzei care provoaca durerile de cap.

Principalele cauze ale durerilor de cap: - Cea mai frecventa cauza a durerilor de cap sporadice si de intensitate mica este deshidratarea. De aceea un suc alunga de multe ori durerea de cap (hidrateaza intens si prin continutul de glucoza). - Infectiile/inflamatiile in organism pot provoca dureri de cap frecvente, atat cele acute, cat si cele croice. De exemplu infectiile stomatologice, din sfera ORL, gastroenteritele, infectiile urinare, colecistitele, pancreatitele, otitele, afectiunile inflamatorii din sfera genitala etc. – toate acestea pot provoca dureri de cap. - Hipertensiunea arteriala sau fluctuatiile tensiunii duc de asemenea la aparitia durerilor de cap; - Efortul intens poate provoca dureri de cap; - Afectiunile pulmonare si anemia se pot asocia cu dureri de cap;

Head pain@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: