Setari Cookie-uri

Cele 7 secrete ale celor care traiesc 100 de ani

Gasirea unei solutii pentru a prelungi viata sau a “pacali” moartea a reprezentat un motiv de cercetare chiar si pentru oamenii antici.

Astazi se stie ca speranta de viata este strans legata de telomeri – o zona din ADN care raspunde de mentinerea tineretii si functiilor organelor. Cu cat acesti telomeri sunt mai “alterati”, cu atat speranta de viata scade. Desi lungimea telomerilor este determinata genetic, se pare ca stilul de viata prezinta puternice influente asupra acestor “secvente ale vietii”.

Cu alte cuvinte anumite alegeri in viata ne ajuta sa traim mai mult, poate chiar sa combatem cancerul si alte afectiuni care ne iau ani din viata.

Profesorul Pat Monaghan, de la Universitatea din Glasgow, a efectuat un studiu impresionant ca rezultate, prin care urmarea lungimea telormerilor unor pasari. Rezultatele au demonstrat ca pasarile cu cea mai mare lungime a telomerilor au trait cel mai mult.

Astazi numeroase studii au fost realizate pentru a observa care sunt acei factori ce ne mentin telomerii „intacti”. Antioxidantii naturali, dar si respectarea bioritmului organelor interne, evitarea stresului si un stil de viata cat mai aproape de natura par a fi cateva dintre secretele longevitatii.

Citește și:

Rezultatele studiilor par cu atat mai adevarate cu cat se regasesc si in stilul de viata al celor care au atins 100 de ani.

SECRETE CA SA TRAIESTI MAI MULT

Cele 7 secrete ale longevitatii

1. Mananca o varietate de vegetale

Nu este suficient sa mananci legume si fructe in fiecare zi, ci aceste vegetale trebuie sa fie tot mai variate. Cu alte cuvinte, poti alege sa consumi peste 10 vegetale proaspete intr-o saptamana, de exemplu: morcovi, telina, radacinoase, dovlecei, patrunjel, marar, sfecla rosie, ciuperci, frunze de spanac, frunze de stevie, macris, loboda, corcoduse, flori de salcam, castraveti, ridichii, germeni de lucerna, germeni de grau, germeni de floarea-soarelui etc. Stiai ca toate aceste alimente se pot consuma crude si au un gust delicios?

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.