Setari Cookie-uri

Cele 7 secrete ale celor care traiesc 100 de ani

Gasirea unei solutii pentru a prelungi viata sau a “pacali” moartea a reprezentat un motiv de cercetare chiar si pentru oamenii antici.

Glutationul se gaseste in aproape toate vegetalele, dar si in carnea de pasare (crescuta ecologic), grau, broccoli, oua, usturoi, ardei gras, carne rosie, peste, produse lactate, fasole, fructe, legume, sparanghel, avocado si nuci.

4. Managementul stresului

Emotiile si gandurile negative, dar si stresul, afecteaza starea de sanatate si duc la scurtarea telomerilor. Toate studiile demonstreaza efectele negative ale stresului.

Daca te simti stresat, e vremea sa faci unele schimbari in viata ta pentru a face loc acelor activitati care iti fac placere, te destind, te emotioneaza si te incarca pozitiv. Managementul stresului nu este deloc usor, pentru ca presupune o strategie individualizata, de aceea trebuie sa te informezi cat mai mult si sa exerzesi tehnicile care iti plac, pana cand le stapanesti. Poti cere ajutorul unui profesionist, daca este cazul.

Citește și:

SECRETE CA SA TRAIESTI MAI MULT

5. Mananci mai putin, traiesti mai mult

Se pare ca moderatia este buna in toate. Cercetatorii au descoperit ca un consum mai mic de calorii protejeaza telomerii si prelungeste viata. Animalele de laborator care au fost hranite cu o cantitate mai mica de alimente au prezentat o crestere a sperantei de viata. Stiti acea regula de a nu va ridica satui de la masa? Iata ca este foarte sanatoasa.

Studiile arata ca o restrictie de calorii fata de media populatiei are un efect semnificativ in incetinirea proceselor de imbatranire. De asemenea, sunt studii care demonstreaza ca postul intermitent, dar fara alimente prajite, reduce riscul de cancer.

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.