Setari Cookie-uri

Cele 7 secrete ale celor care traiesc 100 de ani

Gasirea unei solutii pentru a prelungi viata sau a “pacali” moartea a reprezentat un motiv de cercetare chiar si pentru oamenii antici.

In ciuda tuturor insistentelor din media, fructele trebuie consumate in mese separate, fara a le combina cu alte alimente (atentie la smoothye-uri), iar cantitatea trebuie sa fie mica. Un fruct pe zi sau chiar la doua zile poate fi suficient.

Legumele si verdeata, dar si semintele si germenii ar putea fi consumate (nepreparate termic, deci si semintele necoapte) zilnic, reprezentand peste jumatate din cantitatea totala de alimente pentru un adult cu program de miscare moderat.

Concluzie: consumati vegetale proaspete, in fel de fel de combinatii: salate, supe-creme raw vegane, sucuri si smoothye-uri.

SECRETE CA SA TRAIESTI MAI MULT

2. Miscarea – efecte halucinante asupra sanatatii

Studiile din ultimele decenii au demonstrat ca efectele sportului sunt unice pentru organism si nu pot fi inlocuite prin alte metode. Exista studii care demonstreaza ca un program de miscare complex, ca dansul sau yoga, practicate vreme indelungata, chiar si MERSUL, cresc rata de regenerare a neuronilor si mentin functiile creierului. Sportul este unul din factorii de baza ai longevitatii, insa nu cel de performanta ci cel moderat.

Citește și:

Se pare ca miscarea fizica, realizata zi de zi, „conserva” telomerii si creste foarte mult speranta de viata.

Sportul previne si foarte multe afectiuni, de la diabet si boli cardiovasculare, la afectiuni osteoscheletale si boli mintale.

Citeste aici: beneficiile uimitoare ale sportului

3. Cresterea nivelului de glutation

Glutationul este cunoscut ca fiind cel mai puternic antioxidant din organism. Glutationul are functie de coenzima in numeroase reactii de oxidoreducere, fiind un puternic antioxidant al organismului nostru. Glutationul reduce stresul oxidativ, previne ateroscleroza si bolile de inima, imbatranirea si tulburarile neurologice. Totodata aceasta peptida „conserva” telomerii si ii protejeaza de factorii agresori.

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.