Incredibila Harta EMOTIONALA a DURERILOR: despre somatizarea sentimentelor

Gandurile si sentimentele noastre se transmit la nivelul corpului, se transpun la nivelul sanatatii si ne pot influenta viata. Influenta gandurilor asupra sanatatii este atat de puternica, incat in domeniul medical s-au creat specialitati psihologice care ghideaza pacientii spre o sanatate mai buna sau o recuperare mai rapida.

Despre somatizarea sentimentelor noastre

Multe afectiuni le facem si nu le dobandim, cum ar fi cazul bolilor infectioase. Factorii favorizanti in ceea ce priveste dezvoltarea unor boli sau a unor dureri tin atat de stilul de viata (dieta, somn, miscare etc.), cat si de modul cum gandim, de managementul stresului si al emotiilor. Pentru ca stresul ne influenteaza atat de puternic sanatatea, il intalnim in psihologia medicala sub doua forme: distres (stresul “negativ”, provocat de griji, ganduri si emotii care ne fac rau) si eustres (stresul “bun”, provocat de emotii pozitive foarte puternice, de bucurii foarte intense, insa care pot crea probeleme de sanatate unui cardiac de exemplu).

  • “Daca un om isi doreste sanatate, acest om trebuie sa se intrebe daca este gata sa puna capat motivleor bolii sale. Doar atunci este posibil sa il ajuti pe acest om.” - Hipocrate

Nivelul de sanatate dar si aspectul fizic reflecta mereu lumea noastra interioara. Trebuie sa invatam sa ramanem in permanenta constienti de conexiunea minte-corp, sa cautam sa avem un bun management al stresului si sa ne schimbam gandurile intr-unele pozitive.

Retail jobs

Harta EMOTIONALA a durerilor: cum ne influenteaza sentimentele starea de sanatate

Anumite dureri sau afectiuni pot reprezenta somatizarea unor griji excesive, a unor sentimente persistente sau a stresului prelungit.

cauzele emotionale si spirituale ale bolilor

Emotiile, durerile si bolile

Iata durerile si bolile comune insiruite si emotiile/grijile/sentimentele care le sustin sau le declanseaza.

ACNEEA: poate insemna neacceptarea propriei persoane sau o stima de sine foarte joasa. Nu iti place propria persoana. Vindecarea: acceptarea ca fiecare om este unic, valoros si frumos, precum si canalizarea resurselor catre placerile personale, catre dezvoltarea hobby-urilor si pasiunilor, talentelor, dar si a relatiilor. Invatarea legilor daruirii neconditionate si a ascultarii.

ALCOOLUSMUL: probleme legate de atasament in copilarie, in familie. Imposibilitatea de a iubi si de a se simti iubit. Vindecarea: sa invete sa iubeasca oamenii si viata cu toate provocarile ei, sa se inconjure de oameni care ii apreciaza si stimeaza, ii sustin si inteleg.

AFCETAIUNI PULMONARE: frica de a simti bucuriile vietii, de a le trai, suparari, jena reprimata. Senzatia ca dupa bucurie trebuie sa urmeze tristetea.

AFECTAREA GLANDELOR SUPRARENALE: anxietate, indiferenta fata de propria persoana.

AMIGDALITA: emotii reprimate, teama neexprimata, tendinta de a nu vorbi despre fricile sale.

ALERGII: nemultumirea fata de lumea inconjuratoare sau fata de oameni apropiati.

APENDICITA: teama de viitorul apropiat, frica de viata, teama de abandon sau de a ramane singur.

ARTRITA: persoane cu puternic spirit critic, rigide, conservatoaere. Persoane care nu se simt iubite.

ATEROSCLEROZA: rezistenta, refuzul de a vedea binele din viata.

ASTM: tendinta de a tine in sine sentimentele, de a plange pe ascuns, de a nu exprima emotiile.

ATAC DE PANICA: sentiment de vinovatie fata de unele experiente din trecut, peste care nu au reusit sa treaca. Citeste continuarea articolului pe pagina 2 >>

Copyright: Daniel M. Nagy

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri