Setari Cookie-uri

Incredibila Harta EMOTIONALA a DURERILOR: despre somatizarea sentimentelor

Gandurile si sentimentele noastre se transmit la nivelul corpului, se transpun la nivelul sanatatii si ne pot influenta viata. Influenta gandurilor asupra sanatatii este atat de puternica, incat in domeniul medical s-au creat specialitati psihologice care ghideaza pacientii spre o sanatate mai buna sau o recuperare mai rapida.

FICATUL: organul sufletului. Toate suferintele, dar si depresia pot somatiza la nivelul ficatului.

GENUNCHII: reprezinta legatura dintre personalitate si suflet. Afectarea acestora reprezinta indepartarea de la scopul pentru care a fost trimis pe lume, dar si mandrie inmagazinata, incapatanare, teama de a nu fi umilit sau de a face impresie slaba in societate.

HERNIE DE DISC: senzatia ca viata este grea, teama de a nu face fata, indecizie.

HIPERTENSIUNE: teama de a iubi nelimitat sau rani interioare nevindecate, provocate de relatiile de dragoste.

INIMA: considerata centrul iubirii. Afectiuni la acest nivel pot reprezenta orice problema in a iubi si a fi iubit, pot face referire la incapacitatea de a exprima iubirea asa cum isi doresc sau tendinta de a ignora suferintele din jur (de exemplu fata de viata animalelor sau a altor oameni aflati in suferinta), din pricina senzatiei ca nu pot schimba nimic, ca detasarea ar putea fi protectiva. Iubirea neconditionata fata de lumea exterioara, dar si fata de sine, precum si curajul de a exprima oricand gandurile sau sentimentele, dar si o gandire pozitiva vor tine inima sanatoasa.

Citește și:

INTESTINUL GROS SI SUBTIRE: incapacitatea de a se adapta la schimbarile vietii, de a face fata stresului. Inconjurati-va de oameni dragi si cereti ajutor, imaprtiti din griji si responsabilitati.

MIANI: reci, cu circulatie slaba sau care transpira: tendinta exagerata de a detine controlul.

OCHI: in miopie teama de viitor sau dorinta exacerbata de a fi apreciat de cei din jur. In hipermetropie: teama de a nu fi pacalit, manipulat, dorinta de control.

OSTEOPOROZA: teama catre o noua etapa a vietii, teama de batranete sau senzatia ca pierde suportul in viata.

PICIOARELE: ancorarea, conexiunea cu pamantul. Varicele, dar si alte afectiuni pot indica neplaceri in relatii, adaptare dificila la schimbari sau senzatia ca munciti prea mult, ca aveti prea multe responsabilitati, ca multi dintre cei dragi depind de voi.

PROSTATA: sentimente de vina din trecut, dar si teama de a imbatrani.

Citește și:

REUMATISM: amaraciune cronica, sentiment de neiubit, senzatia de victima in fata vietii.

RINICHII: incapacitatea de a-si exprima talentele, creativitatea, dar si fricile in general pot duce la afectari ale rinichilor si ale tractului urinar. Cistitele frecvente: frici recente. Citeste continuarea articolului in pagina 3 >>

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.