Incredibila Harta EMOTIONALA a DURERILOR: despre somatizarea sentimentelor

Incredibila Harta EMOTIONALA a DURERILOR: despre somatizarea sentimentelor
Kudika
11 Noiembrie 2016

Gandurile si sentimentele noastre se transmit la nivelul corpului, se transpun la nivelul sanatatii si ne pot influenta viata. Influenta gandurilor asupra sanatatii este atat de puternica, incat in domeniul medical s-au creat specialitati psihologice care ghideaza pacientii spre o sanatate mai buna sau o recuperare mai rapida.

STOMACUL: un centru al sentimentelor negative: ura, manie, nemultumire, frica, umilinta, amaraciune.

TIROIDA: persoana nu reuseste sa se faca inteleasa asa cum doreste. Senzatia de umilire sau incapacitatea de a depasi cu usurinta situatiile jenante. De asemenea pierderea unui om drag sau insecuritatea fata de viitorul apropiat pot duce la tulburari ale tiroidei.

VEZICA BILIARA: placerea pentru mancare. Afectarea bilei poate ascunde manie, furie reprimata, nesatisfacere sexuala, frica.

ZONA ZOSTER: teama de viitor, ganduri negative.

Iubirea, iertarea si intelegerea schimbarilor in viata, curajul de a fi noi insine si exprimarea emotiilor ne ajuta sa ne mentinem, in linii mari sanatatea. Desigur ca si somnul, dieta, miscarea, invatarea contribuie zi de zi la sanatatea noastra, insa nu trebuie sa ne subestimam nicioada gandurile si sentimentele.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Setari Cookie-uri