Setari Cookie-uri

Incredibila Harta EMOTIONALA a DURERILOR: despre somatizarea sentimentelor

Gandurile si sentimentele noastre se transmit la nivelul corpului, se transpun la nivelul sanatatii si ne pot influenta viata. Influenta gandurilor asupra sanatatii este atat de puternica, incat in domeniul medical s-au creat specialitati psihologice care ghideaza pacientii spre o sanatate mai buna sau o recuperare mai rapida.

BOLI ALE BAZINULUI: zona creatoare. Afectiuni la acest nivel reprezinta o reprimare a sexualitatii sau a reproducerii.

BRONSITA: apare intr-un mediu de viata sau familial tensionat.

BOLI NERVOASE: sistemul nervos este cel care controleaza intregul corp si viata, mediaza functiile organelor, dar poate insemna si regenerarea acestora, modul in care simtim lumea inconjuratoare, dar si propriul organism. Afectiunile nervoase pot fi declansate inca din viata intrauterina, depinzand de activiatile, gandurile si sentimentele mamei. Grijile permamente, furia de lunga durata sau conditii de viata pe care nu si le doresc, care nu coincid cu valorile interioare. Vindecarea consta in focusarea pe iubirea de sine, pe acordarea timpului personal si schimbarea mentalitatii intr-una pozitiva si vesela. Ruperea de ceea ce le face rau, cu toate consecintele, asumarea curajului si schimbarea pe care o doresc cu adevarat in viata.

Citește și:

cauzele emotionale ale bolilor

CANCERUL: sentimentul de parasire sau de lipsa a iubirii de catre cineva drag, poate fi membru al familiei, iubit etc. senzatia ca nu esti suficient de bun pentru a castiga iubirea acelei persoane, in ciuda eforturilor.

CELULITA: excese dese de manie, furie necontrolata.

COLOANA VERTEBRALA: axul care poarta implinirile, dar si blocajele si temerile noastre. In functie de localizarea durerilor sau afectiunilor, se pot cauta sentimentele somatizate, astfel:

  • Afectarea coloanei cervicale (partea superioara a coloanei): lipsa suportului emotional, suferinta din dragoste, sentimentul de a fi neiubit.
  • Dureri in zona mijlocuie a coloanei: dorinta de a se rupe de o anumita parte/persoana din viata sa. Sentiment de vina.
  • Dureri in partea inferioara a coloanei: insecuritate materiala, griji financiare.

DIABETUL: reprezinta mai degraba o reactie de aparare a organismului. Poate fi sustinut de sentimentele de razbunare sau presupune o reactie de scut fata de o viata care nu le aduce satisfactiile dorite.

Citește și:

DINTII: teama de a lua decizii radicale si de a spune lucrurilor pe nume. Teama de a face schimbarile pe care si le doresc.

BOLI DE PIELE: teama individului de a fi el unsusi, de a se exprima total. Teama de criticile celor din jur si de a nu fi pe placul tuturor.

DURERI DE CAP: tensiunile puternice cu un om drag, manie, cearta. Vindecarea consta in restabiliarea legilor iubirii si in iertare.Citeste continuarea articolului in pagina 3 >>

Copyright: CHOATphotographer

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.