Setari Cookie-uri

Top 10 alimente care previn cancerul

Bolile maligne aproape au devenit bolile secolului si daca aceasta nu se datoreaza atat de mult incidentei (se cunoaste ca bolile cardiovasculare ocupa locul I in clasament, apoi cele cancerigene precum cancerul pulmonar) atunci le putem numi astfel datorita interesului major pe care trebuie sa il acordam acestor patologii grave.

2. Compusii sterolici si lecitina: desi lecitina este cunoascuta prin efectele sale asupra memoriei, in realitate ea are mult mai multe implicatii in buna functionare a organismului. Lecitina intra in alcatuirea sucului biliar, prevenind litiaza biliara, de asemenea se gaseste in membranele celulelor alaturi de compusii sterolici si totodata participa la mentinerea concentratiei normale a colesterolului in sange, prevenind ateroscleroza si tensiunea arteriala crescuta secundar acestei patologii. In ceea ce priveste membranele celulare, acesti compusi sterolici precum si lecitina participa la mentinerea integritatii acesteia, ferind-o de diverse agresiuni sau mesaje intercelulare care nu i se adresaeaza celulei respctive. La primirea unui mesaj gresit sau la incercarile repetate de a mentine integritatea membranei celulare, cea care asigura celulei hrana, oxigenul, extretia si functia, este evident ca celula respectiva sufera si riscul de modificare canceroasa creste foarte mult.

Citește și:

3. Metalele sunt importante pentru sistemele ionice din organism, care se gasesc atat intracelular cat si extracelular. Pe langa sodiu, calciu, metale pe care le putem lua din alimentatia zilnica, organismul mai are nevoie si de alte minerale precum seleniu, aluminiu, cadmiu pe care le gasim in special in legume si seminte.

4. Viatminele: rolul lor este vast, cel mai important fiind poate cel antioxidant.

5. Dulciurile: desi este foarte mediatizata ideea ca dulciurile ar putea dauna, totusi si lipsa acestora este la fel de daunatoare. Glucoza este cea care mentine glicemia, care asigura atat functionarea normala a creierului si a altor celule nervoase, precum si a insulinei si a celulelor care au nevoie de glucoza. Variatiile de glicemie si mai ales scaderile bruste ale acesteia duc in timp la modificari ale functiei hipotalamusului – o structura nervoasa cu implicatii atat asupra echilibrului emotional, cel foame/satietate, al temperaturii dar si al unor hormoni de baza in reglarea intregului sistem endocrin. O astfel de modificare este deosebit de grava si atrage dupa sine boli diverse, cum ar fi cele tiroidiene, renale, cardiace dar si canceroase.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.