Setari Cookie-uri

Top 10 alimente care previn cancerul

Bolile maligne aproape au devenit bolile secolului si daca aceasta nu se datoreaza atat de mult incidentei (se cunoaste ca bolile cardiovasculare ocupa locul I in clasament, apoi cele cancerigene precum cancerul pulmonar) atunci le putem numi astfel datorita interesului major pe care trebuie sa il acordam acestor patologii grave.

Alimente care reduc riscul aparitiei cancerului

Din cele spuse mai sus este evident ca fructele si legumele (contin zaharuri, vitamine si minerale), carnea, ouale, laptele, alunele, semintele, pestele sunt alimente care ar trebui sa existe in regimul zilnic. Insa dintre toate am ales mai jos acele alimente care au capacitatea foarte mare de a preveni cancerul.

1. Usturoiul

Usturoiul contine intr-o concentratie foarte mare o substanta care are capacitatea de a incetini dezvoltarea cancerului pulmonar cu pana la 50%. Conform unui grup de cercetatori americani usturoiul are efecte benefice nu numai asupra plamanilor, ci si a altor boli precum si a infectiilor.

2. Cartofii

Acestia sunt buni mai ales fierti si sunt importanti modulatori ai secretiei de gastrina, o enzima produsa de stomac si implicata in cresterea aciditatii gastrice. Aceasta aciditate ar trebui sa creasca atunci cand persoana respectiva mananca, insa datorita unor dezechilibre aciditatea gastrica ridicata se mentine, devine cronica, duce la gastrita si in continuare prezinta un important factor de risc pentru aparitita cancerului gastric. De asemenea gastrita este asociata si cu boala de reflux (refluxul gastro-esofagian) ce reprezinta de asemenea un risc major pentru aparitita cancerului esofagian.

Citește și:

3. Fructele

Cele mai bune sunt acele fructe acrisoare, citricele spre exemplu, foarte bogate in vitamina C, cel mai puternic antioxidant natural. Se cunoaste ca vitamina C administrata intravenos aduce beneficii considerabile bolnavilor cu anumite tipuri de cancere.

4. Pestele – acizii omega 3

Acizii omega 3 sunt cunoscuti pentru multiplele lor beneficii printre care si scaderea "colesterolului rau", stimularea imunitatii, prevenirea trombozelor, dar si capacitatea de a preveni instalarea anumitor tumori precum cele mamare, cancerelor de colon, de prostata sau limfatice.

5. Broccoli

Cercetatorii au reusit sa demonstreze ca acest aliment are capacitatea de a ameliora sau a stopa evolutia cancerului cu pana la 45% si aceste beneficii se datoreaza continutului sau deosebit de bogat in vitamine si minerale: vitamina C, vitamina K, fibre vegetale, magneziu, potasiu, vitamina B6 si B2, proteine, acizi Omega3, vitamina B5, calciu, vitamina B1 si B3, zinc, vitamina E etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.