Setari Cookie-uri

Top 10 alimente care previn cancerul

Bolile maligne aproape au devenit bolile secolului si daca aceasta nu se datoreaza atat de mult incidentei (se cunoaste ca bolile cardiovasculare ocupa locul I in clasament, apoi cele cancerigene precum cancerul pulmonar) atunci le putem numi astfel datorita interesului major pe care trebuie sa il acordam acestor patologii grave.

6. Sfecla rosie

Desi in alte vremuri sfecla rosie crestea doar in tarile din zona Atlanticului si a Mediteranei, ea a inceput sa fie cultivata in multe tari din lumea intreaga atunci cand s-au descoperit prorpietatile sale terapeutice. Sfecla rosie ajuta foarte mult in tratarea leucemiei iar frunzele acesteia au un puternic efect anticancerigen.

7. Lactatele

Acestea contin calciu precum si o alta serie de vitamine, minerale si proteine necesare organismului. Se spune ca un pahar de lapte cald inainte de culcare favorizeaza un somn linistit. In timpul somnului au loc multe procese de refacere, astfel ca ele sunt importante in prevenirea bolii canceroase.

8. Cereale

Acestea contin multe fibre importante in reglarea tranzitului intestinal precum si o serie de glucide care au o caracteristica aparte si anume aceea ca absorbtia lor se face lent, asigurand energia pentru mai mult timp. Datorita alimentatiei din zilele noastre care nu mai este atat de naturala ca pe vremuri colonul este supus unei cantitati de toxine mai importanta, mai ales ca majoritatea oamenilor sunt carnivori. Acumularea acestor toxine schimba flora intestinala, deregleaza absorbtia si in final se produc dezechilibre in tot organismul. De aceea este important un tranzit bun care poate fi obtinut prin consumul zilnic de cereale cu iaurt.

Citește și:

9. Mararul si patrunjelul

Mararul si patrunjelul sunt usor de folosit drept ingrediente in aproape orice fel de mancare, asigurand un continut extrem de ridicat de vitamina C, cel mai puternic antioxidant natural. Daca doza zilnica recomandata de vitamica C este de 40 mg, aflati ca aceste plante o pot asigura lejer - 100 de grame de marar contin 100 mg de vitamina C, iar aceeasi cantitate de patrunjel are o concentratie dubla de vitamina C.

10. Morcovi

Acestia (mai ales radacina) sunt foarte bogati in minerale si vitamine, mai ales coaja acestora. De aceea se recomanda spalarea lor cu un buretel sau o periuta fina, astfel incat sa obtineti o buna curatare fara a fi nevoie de inlaturarea cojii.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.