Setari Cookie-uri

Cat de periculoase sunt E-urile?

Problema E-urilor alimentare a fost despicata de jurnalisti, medici, prin emisiunile TV, insa care este adevarul si cat de periculoase sunt aceste E-uri? Majoritatea oamenilor au inteles ca aproape orice aliment contine E-uri si ca toate sunt daunatoare. Din fericire, nu chiar toti aditivii alimentari sunt daunatori pentru organism, iar noi va vom informa in privinta celor de care trebuie sa va feriti.

E160 (annato) este un colorant rosu ce se gaseste in branzeturi, cereale, chips-uri, in produse cosmetice cum ar fi sapunurile si vopselelesi este urticarian.

E212 (benzoatul de sodiu),folosit ca antiseptic, conservant alimentar, dar si pentru a da gust unor alimente de calitate slaba. Cel mai frecvent se gaseste in: bauturile racoritoare cu aroma de citrice, lapte, produse din carne, produse de brutarie, patiserie si dulciuri, in unele medicamente cum ar fi Tylenolul si Phenerganul etc. Asociatia Consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen si de asemenea se pare ca este implicat in aparritia urticariei si agravarea astmului

E223 (metabisulfit de sodiu) este un compus alergen ce poate provoca afectiuni intestinale, astm, distruge vitamina B1. Se gaseste in special in carne de hamburgeri, cin artofi deshidratati, mazare deshidratata cu legume, fructe confiate, prajituri, bere, vin, otet etc.

Citește și:

E250 (nitrit de sodiu) produce boli cardio-vasculare. Este folosit pentru a da culoarea rosie a carnii.

E320 (butil-hidroxi-anisol BHA) este un conservant ce se gaseste in cartofii deshidratati, uleiuri vegetale, unele lactate, margarina, supe concentrate, sosuri, guma de mestecat, arahide si alte “seminte”. Este hipocolesterolemiant, cancerigen, fiind obtinut din petrol. Evitati-l complet in hrana copiilor.

E330 (acidul citric) produce afectiuni bucale si are potential cancerigen. Este prezent in majoritatea sucurilor din comert, in mustar, conservele de ciuperci etc.

E338 (acid fosforic) –prezent in branza.

E412 (guma guar) produce modificari ale colesterolemiei.

E421 (manitol) este interzis sugarilor putand provoca disfunctii renale si digestive.
E440 (pectina) se gaseste in jeleuri, sosuri, gemuri si alte produse “gelatinoase”.
E452 (polifostati) afecteaza homeostazia.

Citește și:

E455 (difosfat) produce dezechilibre ale calciului si fosforului in irganism..

E466 (carboximetilceluloza) produce in special tulburari digestive.

E555 (silicatul de aluminiu si potasiu) este folosit in sare, lapte praf si fainoase. Este implicat in boala Alzheimer si de asemenea nu ar trebui consumat sub nici o forma de femeile insarcinate.
E621 (glutamat monosodic) este prezent in supele concentrate, fiind considerat de catre specialisti una dintre cele mai cangerigene substante. Se mai foloseste pentru conservarea branzeturilor, laptelui, mezelurilor, ciupercilor, tonului, preparatelor inghetate si alte produse ce necesita conservare. Se pare ca este implicat in producerea bolii Alzheimer si este cu desavarsire interzis copiilor.

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.