Setari Cookie-uri

Cat de periculoase sunt E-urile?

Problema E-urilor alimentare a fost despicata de jurnalisti, medici, prin emisiunile TV, insa care este adevarul si cat de periculoase sunt aceste E-uri? Majoritatea oamenilor au inteles ca aproape orice aliment contine E-uri si ca toate sunt daunatoare. Din fericire, nu chiar toti aditivii alimentari sunt daunatori pentru organism, iar noi va vom informa in privinta celor de care trebuie sa va feriti.

E951 (aspartam) este unul dintre cei mai folositi indulcitori si se considera a fi sursa a peste 70 de boli. E prezent in guma de mestecat, zaharuri, sucuri. Poate provoca afectiuni digestive, urinare, tulburari in absorbtia calciului, cefalee, De asemenea, mai poate produce cefalee, nsomnie, tulburari de vedere, de auz, tulburari ale memoriei i, predispunere la ingrasare, amnezii usoare, oboseala, palpitatii. Este de asemenea considerat cancerigen.

E952 (ciclamat) - indulcitor artificial ce poate produce migrene, cancer, fiind interzis in Anglia si in SUA din 1970.

O serie din aceste E-uri au fost deja interzise in unele tari, mai ales un SUA, insa la noi in tara sunt inca folositi fara nici o restrictie. Ceea ce trebuie sa stim este sa ne ferim de unele produse, sa consumam mai mult fructe, legume si mancaruri preparate in casa, sucuri naturale (tot de noi preparate) si sa nu uitam ca alaturi de alimentatie avem nevoie de miscare si un somn bun.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.