Setari Cookie-uri

Primul ajutor de... Anul Nou!

Anul nou vne insotit de ideea unei nopti de neuitat, plina de distractie, voie buna si belsug, caci se spune asa cum ne este in noaptea aceasta ne va fi tot anul.

Plaga se bandajeaza cu tifoane si fase sterile, dupa care pacientul se prezinta la medic.

Coma alcoolica

In coma alcoolica poate ajunge oricine indiferent de varsta. Cantitatea de alcool care trebuie consumata pentru a intra in coma variaza de la o persoana la alta, putandu-se intra in coma dupa o sticla de bere sau dupa litri de bautura. S–a observat ca asocierea de bauturi conduce mai rapid la coma alcoolica.

Cand este cazul sa intervenim

Pacientul este in stare inconstienta, prezinta relaxare musculara, fata rosie, puls accelerat, hipertensiune arteriala (daca aveti posibilitatea de a-i lua tensiunea), halena (mirosul respiratiei) alcoolica, respiratie rapida.

Cum acordam primul ajutor

Acesti pacienti prezinta un risc crescut de a voma, iar daca sunt intinsi pe spate isi pot inspira vomismentele, acest fapt ducand la aparitia unor complicatii pulmonare foarte grave. De aceea pacientul trebuie asezat in pozitia de siguranta care este urmatoarea: pacientul se pune culcat pe o parte (indiferent care) cu piciorul de deasupra indoit si cu mana de dedesubt sub cap (aceasta pentru mai multa stabilitate). Pacientul se lasa in aceasta pozitie si se ceama salvarea, raportandu-se starea pacientului (constient/ inconstient), date personale daca reusiti sa faceti rost, momentul in care a intrat in coma daca ati fost de fata si motivul intrarii in starea de inconstienta (consumul de alcool).

Citește și:

Va urez un An Nou fericit si plic de bucurii!

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.