Setari Cookie-uri

Energia Emotionala - Forta nebanuita din interior

Nu suntem doar trup. Nu doar trupul are nevoie de energie. Si noi avem nevoie de energie. Noi ca intreg. Ca suflet si ca emotii. Energia emotionala este o energie speciala. Aceasta energie te face sa te simti tanar in ciuda varstei, conectat profund la speranta si bucuria vietii.


Nu suntem doar trup. Nu doar trupul are nevoie de energie. Ai nevoie si tu. Tu ca intreg. Ca suflet si ca emotii. Intreaga ta fiinta. Energia emotionala nu este precum energia furnizata de adrenalina si care te face sa arzi incandescent. Energia emotionala este o energie speciala. Aceasta energie te face sa te simti tanar in ciuda varstei, conectat profund la speranta si bucuria vietii. “O insufletire a mintii, o fericire a vietii, un spirit plin de speranta..“, declara Mira Kirshenbaum in cartea sa “The Emotional Energy Factor: The Secrets High-Energy People Use to Beat Emotional Fatigue” (Energia emotionala: Secretele pe care oamenii energici le folosesc pentru a invinge oboseala emotionala”), o carte cu adevarat revelatoare.

Doar 30% din totalul energiei de care dispune o fiinta umana este reprezentat de energia fizica, explica Mira Kirshenbaum in aceeasi carte. Evident ca energia fizica este extrem de importanta. Mai mult ca sigura ca ea trebuie conservata corespunzator prin relaxare, un stil de viata sanatos, o alimentatie sanatoasa, o hidratare optima, un somn de calitate, exercitii fizice, etc. Insa procentul cel mai mare de energie de care dispunem, 70% din energia totala, provine din surse nonfizice, din surse emotionale. Spre exemplu, spune specialistul, chiar daca energia fizica este foarte scazuta, avand energie emotionala suficienta, tot poti realiza ceea ce iti doresti. Daca in schimb energia ta fizica este maxima, insa cea emotionala este minima, cu greu poti ajunge acolo unde iti doresti.

Citește și:

“Pentru ca energia sa fie completa, ea trebuie sa insumeze atat energia fizica, cat si pe cea emotionala”, spune autoarea. O minte plina de energie, o inima plina de energie, un suflet plin de energie ar trebui sa se afle intr-un trup incarcat de energie”.

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.