Setari Cookie-uri

Energia Emotionala - Forta nebanuita din interior

Nu suntem doar trup. Nu doar trupul are nevoie de energie. Si noi avem nevoie de energie. Noi ca intreg. Ca suflet si ca emotii. Energia emotionala este o energie speciala. Aceasta energie te face sa te simti tanar in ciuda varstei, conectat profund la speranta si bucuria vietii.

Poate ca nu este infinita, dar poate avea puteri infinita daca stim cum sa ne intoarcem la ea de fiecare data cand suntem fericiti sau ne aflam intr-un impas. Energie emotionala poate realiza miracole umane, terestre, concrete si cat de poate de reale. In cartea sa, Mira Kirshenbaum da niste exemple minunate a ceea ce poate face puterea emotionala umana. Renoir realizeaza tablouri superbe desi degetele tale, chinuite de artrita abia puteau tine pensula, Rembrandt naste superbitati in singuratate si saracie, Beethoven realizeaza compozitii muzicale exceptionale in ciuda surzeniei sale. Cu siguranta, acesti oameni au avut o energie emotionala iesita din comun.

Dar nu trebuie sa ai apanajul genialitatii ca sa poti spune ca esti un om incarcat de energie emotionala. Si oamenii simpli au parte de ea. Si oamenii care se lupta cu boli grave si zambesc a doua zi cand se trezesc, multumind ca sunt in viata sunt oameni puternici emotional. Oamenii care pierd un job si nu se lasa demoralizati, ci isi pastreaza nealterat optimismul. Mamele care reusesc sa creasca copiii integri si oameni minunati in ciuda lipsurilor. Oamenii care construiesc castele de piatra dintr-un castel de nisipi. Oamenii care pleaca de jos si reusesc sa ajunga acolo unde isi doresc prin fortele proprii. Oamenii care reusesc sa ramana oameni desi circumstantele nefericite, necazurile, supararile, bolile, saracia, neimplinirea ar putea sa ii transforme cu usurinta in oameni tristi, si reci si singuri. Oamenii care sunt parasiti de fiinta iubita si au totusi puterea de a iubit din nou. Oameni care stiu sa se bucure de viata chiar daca viata pe care o traiesc nu este cel mai bun scenariu regizat de destin.

Citește și:

Cum sa dispui de un nivel maxim de energie emotionala

In aceeasi carte 'The Emotional Energy Factor: The Secrets High-Energy People Use to Beat Emotional Fatigue', Mira Kirshenbaum ne dezvaluie cateva din secretele persoanelor care dispun intr-un procent mai mare de energie emotionala. Oamenii energici emotional iau decizii fara sa se mai uite in urma, fara a le mai cantari calitatea. Uneori, indecizia si nehotararea asupra unei decizii poate reprezenta o sursa sigura de epuizare a energiei emotionale. Framantarea si sovaiala te pot face sa te clatini serios din punct de vedere emotional.

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.