Setari Cookie-uri

Energia Emotionala - Forta nebanuita din interior

Nu suntem doar trup. Nu doar trupul are nevoie de energie. Si noi avem nevoie de energie. Noi ca intreg. Ca suflet si ca emotii. Energia emotionala este o energie speciala. Aceasta energie te face sa te simti tanar in ciuda varstei, conectat profund la speranta si bucuria vietii.

In acelasi timp, spune autoarea, pentru a avea energie emotionala, trebuie sa fii capabil sa o dai mai departe. Cu cat daruiesti mai multa energie emotionala, cu atat primesti mai multa inapoi. Transmite energie emotionala intr-un mod concret, real. Fa ceva care ii face placere persoanei iubite, pregateste-i desertul preferat spre exemplu, zambeste-i atunci cand te trezesti dimineata langa ea… Aceste mici detalii te imbogatesc energetic si emotional.

Actioneaza in viata ta. Fa ceva cu ea. Cauta lucrurile si activitatile marunte care iti trezesti interesul. Conecteaza-te la un “ceva” care are rolul emotional de a te destinde, de a te amuza, de a te relaxa. Nu trebuie neaparat sa fie un hobby sau o pasiune. Acestea iti pot consuma toata energia. Lucruri marunte precum ingriijrea florilor in gradina sau mersul pe role iti pot energiza ziua, o pot scoate din monotonie. Gandul acestor mici obiceiuri iti pot inveseli decisiv ziua. Incarca cu energie emotionala. Putin, dar suficient. Incet, dar sigur. Poti dispune de mai multa energie emotionala incercand ceva nou, ceva ce nu ai mai facut pana acum. Stim ca vor aparea intotdeauna o mie de motive pentru a nu face nici cea mai mica schimbare in viata ta. Insa noul se intampla prea rar in viata noastra. Poate ca merita incercat. Incearca spre exemplu sa mergi pe bicicleta daca nu ai mai mers pana acum. Invata sa inoti daca nu stii. Schimba strada pe care te plimbi in mod obisnuit…

Citește și:

In acelasi timp, autoarea ne recomanda sa lasam in trecut regretele si greselile si sa nu mai insistam asupra oportunitatilor trecute. Acestea aduc durere, blocaje si greutate emotionala in prezent. Ele iti vor pune piedici serioase in drumul tau emotional si energetic. Totodata, trebuie sa inveti sa te feresti de oamenii toxici care te epuizeaza emotional. Trebuie sa inveti sa treci prin situatiile dificile ale vietii evitand descarcarea emotionala completa. Trebuie sa minimalizezi efectul anumitor obiceiuri ale mintii. Autoinvinovatirea, grijile in exces, invidia... toate acestea pot stoarce picatura cu picatura energia emotionala din tine. Identifica in schimb acele mici lucruri care iti incarca rezervorul emotional cu energie. Ofera-ti cat mai mult din aceste lucruri. Ele sunt cele care fac diferenta pe plan emotional.

Citește și:
Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo, noi iti recomandam:
Rasetele in fiecare zi te scapa de doctorii!
Leacul Ayurvedic minune: mierea cu scortisoara
4 Semne menstruale care trebuie sa te alarmeze

Vizionare placuta


Kudika
28 Februarie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.