Inghetata este vara un deliciu racaoros de care se bucura atat copiii, cat si adultii. Dar ce facem cu caloriile, E-urile si toate substantele toxice din inghetata?
Inghetata cu vanilie si miere
Aceasta este o inghetata cu ceva mai multe caorii decat cea precedenta, insa deosebit de gustoasa.
Aveti nevoie pentru 2 portii de:
- O cana cu lapte
- O jumatate de cana de miere (sau o ceasca)
- Un cub mic de unt
- Doua oua
- 1 plic zahar vanilinat
- Esenta de vanilie dupa gust
- O ciocolata alba
Se pun la foc mic laptele cu mierea si untul si se omogenizeaza bine, apoi separat se bat bine ouale.
Se adauga apoi turnand putin cate putin ouale peste compozitia cu lapte, se adauga aromele si se amesteca continuu pana ce consistenta devine cremoasa.
Se ia de pe foc, se toarna in caserole late, se lasa la racit apoi se pune la congelator.
Se lasa 2 ore, se scoate cand este un pic racita, se rade ciocolata alba peste, ca niste fulgi care se afunda usor in inghetata, dar nu total petru ca este deja consistenta, apoi se reintroduce la congelator.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- 4 zodii care trebuie să învețe că vulnerabilitatea nu e slăbiciune, ci putere
- Profeția care cutremură Vaticanul: Se împlinește viziunea lui Nostradamus, după moartea lui Papa Francisc?
- Răni nevăzute: Ce se întâmplă în corpul tău atunci când inima ți-e frântă
Se lasa minim 6 ore la racit.
Foto: Shutterstck.com