Setari Cookie-uri

8 idei rapide si sanatoase pentru CINA la DIETA

Fiecare masa din zi ar trebui sa reprezinte un moment de liniste in care savuram alimente gustoase si sanatoasa.

In zilele noastre insa mesele pot deveni oricand dusmani ai sanatatii si siluetei daca nu acordam atentie alimentelor si preparatelor atunci cand alegem sa pregatim niste retete pentru cina.

Acea regula de a nu manca dupa ora 17 este greu de respectat intr-o viata activa cand unii dintre noi adorm poate dupa orele 22:00 in fiecare noapte. In aceasta situatie foamea devine un stres, iar stresul activeaza unele mecanisme din corp care duc la cresterea depozitelor adipoase. Efectul? Cresterea in greutate.

Va propunem astfel sa nu sariti mesele, in special pe cele 3 principale din zi (micul dejun, pranzul si cina). Descoperiti idei pentru o cina dietetica si sanatoasa, care se prepara rapid si nu ne ameninta silueta.

retete cina
8 retete pentru CINA la DIETA

Supa de galuste

Foarte gustoasa si saraca in calorii, supa de galuste cu legume reprezinta o cina ideala la dieta. Este o masa calda, lichida, care protejeaza tubul digestiv si are efecte calmante. Se digera usor si nu este energizanta, astfel incat ne permite un somn linistit peste noapte.

Citește și:

Retete cina: salata de cruditati cu branza

Este indicat sa folositi cat mai mult “verde” in aceasta salata, in acest fel asigurandu-va necesarul de fier si vitamine din ziua respectiva. Legumele verzi si zarzavaturile sunt recunoscute ca fiind cele mai bogate in vitamine si minerale. Puteti asorta si o leguma de culoare portocalie sau rosie (morcov, ardei capia rosu, gogosar rosu, rosie) pentru a aduce un plus de betacaroten.

Foto@Shutterstick.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.