Setari Cookie-uri

Noutati pentru sanatate!

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

1. ECMO - Aparat de oxigenare membranara extracorporeala, care poate substitui atat functia pulmonara cat si cea cardiaca. Sangele este deviat din corpul uman intr-un sistem de membrane care asigura schimbul gazos (elimina dioxidul de carbon si oxigeneaza sangele) apoi este adus fie intr-o vena, fie intr-o artera. Deci, practic, rolul ECMO este de a oxigena sangele care ajunge la inima si plamanii prea afectati pentru a-si sustine functiile vitale.
2. Stimulator cardiac bicameral extern - aparatul asigura hemodinamica cardiostimularii si sincronismul atrioventricular ce poate fi uneori vital. Frecventa cardiaca, parte a debitului cardiac, trebuie sa se adapteze cerintelor metabolice ale organismului.
3. Aparat cell saver - aparat de autotransfuzie extrem de util pentru cazurile de urgenta. Este folosit atat in timpul interventiilor chirurgicale, cat si in fazele pre si postoperator. Poate reduce necesarul de sange cu pana la 80%. Practic, o sonda “trage” sangele pacientului, il "curata" si il introduce in organismul pacientului fara sa existe o limita a cantitatii de sange care poate fi reintrodusa in organism.
4. Masa de operatie
5. Aparatul de radiologie mobil este controlat de un microprocesor si este destinat cazurilor urgente si saloanelor de terapie intensiva pediatrica si neonatala.
6. Aparatul de masurare al timpului de coagulare este vital in orice sala de operatii. Pe langa masurarea timpului de coagulare, ajuta la identificarea factorilor responsabili in cazul sangerarii anormale sau a tumefierii.
Citește și:

Ziua Mondiala a BPOC Inca te poti testa Gratuit

Testarea BPOC se prelungeste, astfel ca pan ape 15 decembrie 2009 inca va puteti testa GRATUIT la Marius Nasta, Bucuresti.

Anul acesta organizatorului traditional, GOLD (The Global Initiative for Chronic Obstructive Lung
Disease, www.goldcopd.org), i se alatura sprijinul International COPD Coalition (ICC,

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.