Setari Cookie-uri

Noutati pentru sanatate!

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

Anual cancerul face 1,4 milioane de victime. Pentru a sustine cauza lor, Roche Romania ofera informatii despre lupta impotriva acestei boli pe site-ul campaniei Cancerul nu inseamna condamnare la moarte, www.invingemcancerul.ro. De asemenea, forum-ul creat special pentru bolnavii de cancer pulmonar (https://www.invingemcancerul.ro/forum/category/7/cancerul-pulmonar) este un spatiu dedicat, unde pacientii pot gasi informatii despre asociatiile de pacienti care ofera asistenta si suport sau pot discuta direct cu alte persoane care au trecut prin experiente similare.

DESPRE CANCERUL PULMONAR

Termenul de „cancer pulmonar" descrie cresterea anormala a celulelor in plamani. Aceste celule cresc si se divid mult mai repede decat celulele. Datorita vascularizatiei bogate si a ganglionilor limfatici, cancerul pulmonar se poate raspandi in organism cu usurinta.In cele mai multe cazuri cancerul pulmonar este diagnosticat atunci cand s-a raspandit dincolo de plamani.

Citește și:

Este mult mai usor de tratat atunci cand este detectat in fazele incipiente, dar tu stii la ce simptome sa fii atent ?

Sa fim atenti la urmatoarele :
- Tuse care pur si simplu nu mai trece
- Respiratie scurta sau suieratoare care apare in timpul desfasurarii unor activitati care inainte nu se insoteau de aceste simptome.
- Voce ragusita.
- Tuse cu sange.
- Lipsa poftei de mancare sau pierdere in greutate neintentionata sau fara niciun motiv cunoscut.
- Bronsite repetate.
- Durere la nivelul pieptului, dureri de spate sau dureri in brate.

Cei care au oricare dintre simptomele descrise mai sus trebuie sa fie incurajati sa discute cu medicii lor pentru a li se prescrie imediat tratamentul de care au nevoie.

Cele mai multe tipuri de cancer pulmonar se dezvolta incet si de multe ori este necesara o perioada lunga de timp pentru ca simptomele sa apara.

Citește și:

Cancerul pulmonar are o imagine teribila in mintile oamenilor, mai ales a celor care fumeaza. Acestia cred ca in cazul in care se imbolnavesc nu se mai poate face nimic pentru ei. Prin urmare, de multe ori, ei ignora simptomele, dar ignorarea simptomelor nu va face ca acestea sa dispara.

Cu toate ca adesea cancerul pulmonar este considerat ca fiind „o boala a fumatorilor”, in fapt, aproximativ 13% din cazurile de cancer pulmonar apar la oameni care nu au fumat niciodata. Nicotina creeaza o dependenta puternica, iar cei care renunta la fumat ar trebui sa fie foarte mandri de ei. Celor care inca fumeaza incercati sa le oferiti tot sprijinul ca sa renunte la acest obicei cat mai curand posibil. Ei merita sa fie fericiti, sanatosi si sa se simta bine.
Daca va preocupa acest subiect incurajati-i pe cei interesati sa se adreseze medicului!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.