Setari Cookie-uri

Spune ce mananci ca sa-ti spunem ce inima ai

In conformitate cu normele institutelor internationale de sanatate si cu studiile recente, pentru o sanatate optima se fac urmatoarele recomandari privind calitatea grasimilor din alimentatie, pentru populatia din intreaga lume, incepand cu varsta de doi ani: grasimile pot asigura pana la 30-35 la suta din aportul zilnic de energie; grasimile saturate nu trebuie sa depaseasca 10 la suta din aportul caloric zilnic; grasimile esentiale polinesaturate (omega 6 si omega 3) trebuie sa contribuie cu 6-10 la suta din aportul caloric zilnic; consumul de grasimi trans nu trebuie sa depaseasca unu la suta din aportul caloric zilnic, iar restul pana la 35 la suta sa fie asigurat de grasimile mononesaturate.

“Din punct de vedere conceptual, preventia este simpla, insa aplicarea este mai dificila pentru ca necesita implicarea tuturor: autoritati, medici, populatia generala. Spuneam ca preventia este simpla. Iata, am adoptat un document international cu privire la grasimile alimentare, si lansam un mesaj simplu – mancati mai sanatos, inlocuiti grasimile “rele”, si anume cele saturate si trans, cu cele “bune” adica cele poli si mononesaturate.” afirma Prof. Dr. Dan Gaita, Coordonator National de Preventie.

Intalnirea membrilor Forumului National de Preventie cu tema „Preventia cardiovasculara in actualitate. Programe de succes in Europa”, a reunit personalitati din lumea medicala din Romania, printre care s-au numarat: Prof. Dr. Pekka Puska, Presedinte World Heart Federation, Dr. Dan Deleanu, Presedinte Societatea Romana de Cardiologie, Prof. Dr. Dan Gaita, Coordonator National de Preventie, Dr. Iulia Kulcsar, Coordonator National de Preventie, Prof. Dr. Radu Lichiardopol, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Prof. Dr. Adrian Covic , Societatea Romana de Nefrologie, Prof. Dr. Miron Bogdan, Societatea Romana de Pneumologie, Prof. Dr. Mircea Cinteza, Prof. Dr. Dan Mircea Cheta, Presedinte al Fundatiei pentru Alimentatie Sanatoasa.

Citește și:

Intalnirea a fost realizata cu sprijinul Becel. Creata de catre cercetatorii Unilever la solicitarea comunitatii medicale olandeze, la sfarsitul anilor ’50, aceasta margarina a fost lansata pe piata in 1963, cu numele de marca Becel – prescurtarea expresiei Blood Cholesterol Lowering. Initial a fost distribuita numai in farmacii, pe baza de reteta. Astazi, Becel este una dintre cele mai cunoscute marci de margarina din lume, cu beneficii pentru sanatatea inimii. Beneficiile oferite de Becel sunt datorate continutului bogat in grasimile esentiale Omega 3 si Omega 6, precum si vitaminelor din grupul B - Acid folic, B6 si B12. Cele doua ingrediente anti-colesterol, Omega 3 si Omega 6, sunt grasimi esentiale de care corpul uman are mare nevoie, dar pe care nu le poate produce singur.

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.