Setari Cookie-uri

Tu ai dat vreodata spaga?

Avand in vedere incidentul recent cu privire la medicul Mihai Paraschiv de la Spitalul Bagdasar Arseni am vrut sa vad ce parere au in general oamenii cu privire la spaga. Doctorul Parasciv a fost filmat in timp ce ii cerea sotiei unui pacient suma de 11 miliane lei vechi pentru o operatie. Se zvoneste ca nu este prima data cand acest medic este acuzat si ca de obicei (spun marturiile unor fosti pacienti) el nu opera pana nu primea banii.

Claudiu L. ne-a povestit: ”Acest obicei sa ii spun asa nu cred ca va disparea curand. Este de mult timp si oamenii s-au obisnuit asa, mai ales ca le e frica de boala si considera ca pentru sanatate merita. De ce sa dai spaga unui chelner, unei vanzatoare ori mai stiu eu cui si sa nu dai unui medic, care se ocupa de tine si in mainile caruia sta viitorul tau mai ales daca ai o suferinta cronica sau o operatie de facut. Insa conditia este sa dai ca vrei, nu ca ti se cere. Nu am cuvinte de critica pentru cei care cer pentru a-si face meseria, fie ei medici sau altceva. Acestia merita sa li se ia dreptul de a practica. Eu nu dau niciodata spaga la inceput, poate dau ceva la sfarsit ca o atentie daca imi convine cum am fost tratat. Daca nu imi place medicul si il “miros” ca nu vede in fata ochilor decat bani plec, ma duc in alta parte. E adevarat ca am fost scutit de urgente, caci atunci nu prea mai ai la dispozitie timp sa alegi.”

O alta opinie am cules-o de la Valentin T. care ne marturiseste: “Spagi am dat si eu, am dat mai mult ca sa fiu tratat bine. Nu am dat numai medicilor, ci si asistentelor si unor infirmiere. Am dat ca asa se da, nu mi-a cerut nimeni, dar nu esti tratat la fel daca nu dai. Mai bine zis nu se uita nimeni la tine. Cu toate astea am intalnit si un medic internist exceptional, era o doctorita de fapt. Ea nu mi-a luat niciodata bani (am avut grija sa ii dau alte atentii, desi nu mi-a primit decat o singura data caci nimerisem ceva ce ii placea foarte mult). Ba mai mult, atunci cand am avut nevoie mi-a cumparat chiar ea, din banii ei, medicamente de care aveam nevoie si pe care spitalul nu le avea. Mai tarziu am incercat sa ma recompensez pentru atentia pe care am primit-o, nu credeam vreodata ca poti fi tratat astfel intr-un spital de stat in Romania. Dar aceste cazuri sunt atat de rare si din pacate doctorita a plecat in cercetari. Pacat, multi pacienti aveau nevoie de ea.”
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.