Setari Cookie-uri

Noutati pentru sanatate

Asa cum v-am obisnuit, de fiecare data cand apar noutati ce ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si frumusetea ne straduim sa va informam cu privire la acestea. Asadar au fost lansate cateva produse pe piata despre care merita sa aflati.

Echipamentul permite obtinerea de imagini de inalta rezolutie ale cordului si ale arterelor coronariene in examinari ultra-rapide, de ordinul secundelor. Aceasta duce implicit la reducerea dozei de radiatii cu pana la 80%.

Sa invingem autismul!

In Plaza Romania a avut loc evenimentul pentru promovarea campaniei „Impreună invingem autismul”, initiata de Fundatia Romanian Angel Appeal si Fundatia pentru Dezvoltarii Societatii Civile.
Copiii cu autism sunt frumosi, speciali, unici, iar unii dintre ei pot avea abilitati extraordinare si sunt extrem de inteligenti. Dar aceasta este partea frumoasă a povestii lor. Din pacate, acesti copii traiesc in lumea lor, nu pot comunica si relationa cu cei din jurul lor, iar fara ingrijiri speciale risca sa fie institutionalizati, marginalizati.
Copiii cu autism nu sufera de o boala psihica, aşa cum multi sunt tentati sa creada. Sufera de o tulburare severa de dezvoltare de natura neurobiologica, tulburare care-i inchide intr-o lume a lor pe care cu greu o patrundem. Sunt mai multi decat stim si mai vulnerabili decat ne imaginam.
Statisticile internationale realizate incepand cu anii ‘90 releva o incindena alarmanta a tulburarilor din spectrul autismului: 1 la 166 de copii care se nasc anual - potrivit Congresului European de Neuropsihiatrie de la Barcelona sau chiar 1 la 150 - potrivit Centers for Disease Control, Atlanta. Autismul este astfel o afectiune mai des intalnita decat cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down. 4 din 5 copii cu autism sunt baieti.
Este o afectiune complexa si misterioasa, dar in ultimele decenii specialistii straini au incercat sa raspunda la cat mai multe intrebari legate de austim, ca sa poata imbunatati metodele de diagnostic si de recuperare a copiilor autisti. Iar progresele sunt multe si importante.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.