Alimentele indicate in zilele de canicula trebuie sa fie bogate in apa, vitamine, minerale si antioxidanti.

Va propunem sa descoperiti mai jos alimentele „racoritoare”, considerate ca avand efect de „scadere a temperaturii corpului”.

Menta

Efectele racoritoare sunt atat de puternice, incat menta este astazi folosita atat in alimentatie, cat si in cosmetica si medicina. Spre exemplu, menta reprezinta un ingredient important in cremele si gelurile calmante, racoritoare, utilizate pentru dureri musculare, articulare sau pentru alergii, calamnd senzatia de mancarime.

Menta este ideala in preparatele racoritoare de vara. Putem sa consumam frunze proaspete de menta in bauturi, salate, inghetata si dulciuri.

Beneficiile sanatoase ale mentei: - Prezinta efecte calmante pentru iritatiile cutanate; - Menta este folosita in infectiile tractului respirator; - Amelioreaza unele tulburari si simptome digestive, precum crampele abdominale, diareea, balonarea; - Stimuleaza eliberarea sucului biliar si ajuta in digestia grasimilor. - Menta prezinta proprietati antioxidante; - Menta este un excelent tonic cerebral;

Mint & Berry Photo@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: