De aceea este important sa recunoasteti precoce semnele unei patologii urinare.

Cele mai comune semne si simptome ale afectiunilor urinare Schimbarea culorii si mirosului urinei

La normal urina proaspata are culoare usor galbuie si miros caracteristic – acestea depind desigur de cantitatea de lichide ingerate si de gradul de hidratare al organismului, precum si de momentul urinarii (mictiunii).

Astfel o persoana care a baut multe lichide va avea o urina mai deschisa la culoare, mai diluata, pe cand o persoana deshidratata va urina mai concentrat, cu urina mai galbena si miros mai intens.

In alta ordine de idei urinarea de dimineata este mai concentrata decat urina din restul zilei.

Schimbarea mirosului urinei poata sa deceleze anumite boli renale (in special infectii) dar si sistemice (de exemplu in diabet).

Modificarea culorii urinei de asemenea poate aduce informatii cu privire la posibile patologii urinare, de exemplu urina rozalie sau maronie poate fi semn de hematurie, adica de urinare cu sange!

Urina tulbure

O alta calitate a urinei este limpezimea acesteia. Atunci cand urina nu mai este limpede poate fi vorba despre o infectie urinara, piatra la rinichi (litiaza renala), spermaturie (urina cu sperma), microlitiaza, helaturie (urina cu sange), cristale prezente in urina etc.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: