Oul este un aliment considerat etalon, continand cele mai bune proteine – de clasa I.
Desi prezinta in continutul sau colesterol, acesta s-a dovedit a fi “colesterol bun” si un consum moderat de oua nu duce la cresterea colesterolului rau in sange. Nutritionistii recomanda 2-3 oua pe saptamana.
Pentru copii si tineri oul este un aliment care le stimuleaza cresterea si dezvoltarea si nu ar trebui sa lipseasca din meniul acestora.
Oul – beneficii uimitoare pentru sanatate
Coaja de ou contine calciu
Coaja oului contine calciu si este folosita in preparate care au rolul de a creste aportul de calciu din alimentatie.
Se folosesc coji de ou proaspat, bine spalate, lasate la uscat si apoi pisate – in amestec cu miere si felii de lamaie. Se lasa la macerat cateva saptamani, apoi se consuma in fiecare dimineata cate o lingurita, pe stomacul gol.
Oul contine cele mai bune proteine
Singurul aliment considerat a contine proteine de clasa I in totalitate este oul, folosit totodata ca etalon pentru a compara toate celelalte alimente proteice.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Artroscopie sau infiltrații intra-articulare? Care este varianta de tratament cu cele mai bune rezultate explică dr. Tarek Nazer
- Tu știi care sunt beneficiile uleiului din semințe de in pentru sănătate și frumusețe?
- Campania Vastint România#PauzaDeFapteBune se anunță a fi un succes