Oul este un aliment considerat etalon, continand cele mai bune proteine – de clasa I.
Proteinele sunt implicate in procesele de crestere, de dezvoltare osoasa si mulsculara, dar si in procesele de memorare! Practic proteinele sunt considerate ca fiind nutrienti structurali ai organismului.
Sunt atat de importante, incat la nivelul intestinului nostru proteinele se absorb in totalitate.
Consumul de ou previne cataracta si degenerescenta maculara
Oul contine luteina si zeaxantina – doua proteine care ajuta in mentinerea sanatatii ochiului si in prevenirea degenerescentei maculare si a cataractei.
Oul previne bolile de inima si ateroscleroza
Bogat in colesterol bun, oul asigura o parte din grasimile bune necesare mentinerii sanatatii inimii si a vaselor.
Alaturi de alimentele bogate in acizi grasi omega (ca pestele, fructele oleaginoase, uleiurile extravirgine, mango, avocado etc.), oul completeaza necesarul lipidic si intervine in preventia hipertensiunii arteriale, bolilor nervoase, dementelor, infarctului miocardic sau accidentelor vasculare cerebrale.
Pentru a afla mai multe despre colesterol si profilul lipidic va sugeram ca cititi articolul:
Analize medicale pentru colesterol si alte grasimi din sange
Foto@Shutterstock.com