Setari Cookie-uri

Oul - 10 beneficii uimitoare pentru sanatate

Oul este un aliment considerat etalon, continand cele mai bune proteine – de clasa I.

Cum trebui sa consumam oul pentru a-i pastra proprietatile?

Oul trebuie preparat in apa ori copt, fara ulei. Se recomanda evitarea prajirii oului, combinatia intre grasimile prajite nocive si proteinele din ou nefiind deloc sanatoasa! De fapt prajirea oului reprezinta cauza care a dus la nasterea mitului cum ca oale cresc colesterolul rau si dauneaza celor bolnavi de inima sau diabet.

Studiile de specialitate au aratat ca de fapt alimentele prajite si procesate sunt cele care declanseaza ateroscleroza, obezitatea, diabetul, infarctele miocardice si accidentele vasculare cerebrale. Asadar nu prajiti oul!

Si inca un amanunt: trebuie sa pastrati galbenusul moale, neprocesat termic, pentru a va bucura de toate proteinele, mineralele, vitaminele si nutrientii de buna calitate pe care galbunusul ii contine.

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.