Setari Cookie-uri

Oul - 10 beneficii uimitoare pentru sanatate

Oul este un aliment considerat etalon, continand cele mai bune proteine – de clasa I.

Desi prezinta in continutul sau colesterol, acesta s-a dovedit a fi “colesterol bun” si un consum moderat de oua nu duce la cresterea colesterolului rau in sange. Nutritionistii recomanda 2-3 oua pe saptamana.

Pentru copii si tineri oul este un aliment care le stimuleaza cresterea si dezvoltarea si nu ar trebui sa lipseasca din meniul acestora.

beneficiile oului

Oul – beneficii uimitoare pentru sanatate

Coaja de ou contine calciu

Coaja oului contine calciu si este folosita in preparate care au rolul de a creste aportul de calciu din alimentatie.

Se folosesc coji de ou proaspat, bine spalate, lasate la uscat si apoi pisate – in amestec cu miere si felii de lamaie. Se lasa la macerat cateva saptamani, apoi se consuma in fiecare dimineata cate o lingurita, pe stomacul gol.

Oul contine cele mai bune proteine

Singurul aliment considerat a contine proteine de clasa I in totalitate este oul, folosit totodata ca etalon pentru a compara toate celelalte alimente proteice.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.