Setari Cookie-uri

Oul - 10 beneficii uimitoare pentru sanatate

Oul este un aliment considerat etalon, continand cele mai bune proteine – de clasa I.

Oul contine vitamine din complexul B

Vitaminele din complexul B sunt indispensabile organismului si sunt implicate in procese esentiale pentru mentinerea sanatatii, spre exemplu previn anumite tipuri de anemii, cancerele de sange, dar si tulburari nervoase importante, pana la coma.

beneficiile oului

Oul protejeaza sanii

Cu un continut bogat in colina, dar si in vitamine, oul este deja apreciat in lumea medicala ca avand efecte pozitive asupra sanatatatii sanului.

Oul previne rahitismul si osteomalacia

Oul contine vitamina D, un tip al acestei vitamine care se absorabe usor in organismul nostru si poate fi utilizata de sistemul endocrin, osos si nu numai.

Stiati ca vitamina D in mod natural este produsa de organismul nostru doar sub influenta soarelui?

Razele solare stimuleaza producerea la nivelul pielii a unui precursor al acestei vitamine, care apoi ajunge la nivelul rinichilor si este transformat in vitamina D.

Citește și:

Vitamina D este cea care face posibila absorbtia calciului din alimente la nivelul intestinului subtire.

Vitamina D este implicata in preventia rahitismului la copii si a osteomalaciei la adulti, fiind indispensabila absorbtiei calciului in organism. Acum gasiti o explicatie pentru faptul ca suplimentele de calciu trebuie intotdeauna asociate cu un aport adecvat de vitamina D.

De asemenea in sezonul rece cand nu ne putem expune adecvat la soare este indicat sa luam suplimente de calciu cu vitamina D.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.