Kudika
3 Mai 2013

Oul este un aliment considerat etalon, continand cele mai bune proteine – de clasa I.

Oul reduce inflamatiile din organism

Unele astudii aduc la cunostinta faptul ca un consum moderat de oua poate duce la scaderea inflamatiilor in organism.

Analize medicale explicate: Ce este VSH-ul?

Raspunzatoare pentru acest efect este luteina, un antioxidant care se gaseste in galbenus.

beneficiile oului

Oule sunt alimente bune pentru femei

Sunt putine alimente care contin zinc, un mineral important pentru sanatate, dar si pentru buna functionare a organelor sexuale feminine. Zincul creste fertilitatea, dar si libidoul.

Oul contine zinc, alaturi de alte vitamine si minerale ca: vitaminele A, D, E, B, minerale ca fosfor, magneziu, fier, cupru, iod si calciu etc.

Oul contibuie la mentinerea sanatatii creierului

Prin proteinele de buna calitate oul este util in procesele de memorare, previne dementele prin vitaminele si substantele continute, contribuie la un aport adecvat de nutrienti pentru celulele creierului si totodata previne accidentele vasculare cerebrale prin continutul ridicat de colesterol bun si prin prevenirea aterosclerozei.

Foto@Shutterstock.com

Analize medicale pentru sanatatea COLONULUI

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: