Setari Cookie-uri

10 mituri despre diete pe care si tu le crezi

O importanta tot mai mare o acordam in zilele noastre regimului alimentar si siluetei. Insa de cele mai multe ori informatiile nu sunt prleuate din surse de specialitate ci mai mult din spusele altora, din dietele urmate de prieteni, din reviste diverse sau din paginile de internet. Asa au ajuns sa circule tot felul de pareri si idei care mai de care lipside de adevar, insa care ne par atat de verosimile. Tocmai din aceasta cauza ne-am decis sa doboram cele mai convingatoare mituri despre dieta care, desi au mai fost discutate probabil si in alte articole unde se punea sub semnul intrebarii veridicitatea acestora, ele continua sa existe.

6. Daca bei multa apa, slabesti

Apa este utila organismului pentru a-si desfasura procese celulare, de detoxifiere, de reglare a flxului renal si curatare permanenta a “canalelor” urinare, de a asigura mediul fluid al sangelui si de a ajuta la mentinerea tensiunii arteriale, de a asigura mediul fluid al tuturor secretiilor organismului, de a intretine mediul intercelular favorizand divesre schimburi locale de substante etc. Apa are numeroase functii in roganism, dar intre ele nu se gaseste si cel de a facilita mobilizarea grasimilor din depozite sau arderea lor. Asadar apa are rol in detoxifiere si poate doar asa sa influenteze indirect intr-o masura foarte mica slabire. Insa aceasta influenta este atat de mica incat putem afirma ca apa nu are legatura cu scaderea depozitelor adipoase.

7. Grepfrutul slabeste

Citește și:

Grepfrutul este bogat in vitamina C si alte vitamine care tonifica metabolismul, insa consumat singular, in lipsa altor nutrienti nu are efecte vizibile asupra siluetei. Nu exista un aliment care sa aiba efecte reale asupra siluetei, ar fi mununat sa fie asa, dar de fapt conteaza asocierea alimentelor. Daca vorbimdespre asocierea lor, da, grepfrutul trebuie inclus in regimul alimentar, avand roluri benefice si alaturi de alte fructe, grasimi nesaturate si proteine favorizeaza restabilirea greutatii normale.

8. O masa pe zi sau dietele prin infometare

Multe persoane prefera sa se infometeze decat sa isi aloce timp pentru a “pune la cale” un regim portivit raportat la stilul de viata. Daca intr-o zi mancati doar o masa ori nu mancati deloc sau aveti mese haotice si astfel de zile se repeta la intervale scurte de timp veti observa ca greutatea voastra este in continua crestere. Cum se intampla aceasta? Daca stomacul nu este umplut de trei ori pe zi, organismul “intelege” ca nu are mancare, probabil este o perioada mai grea si va incepe sa scoata din depozitele pe care le are pentru a asigura minimul de nutrienti necesari metabolismului celular. Da, suna bine, dar acest mecanism se produce la inceput, caci mai apoi, pentru ca sunt vremuri grele, depoziteaza tot ce ingurgitati. Astfel, dupa ce la inceput ati eliminat cateva kilograme, veti observa cum acestea se depun ulterior intr-un ritm foarte rapid, chiar daca mancati doar un mar pe zi. Mai mult, vi se va modifica intregul metabolism, situatie in care eliminarea kilogramelor suplimentare va fi si mai dificila. Metabolismul se va modifica in sensul ca se vor reduce la minim consumurile de calorii astfel ca: nu va veti mai simti suficient de energici sa urcati scarile unui etaj, sa alergati dupa o masina (lasa ca vine alta, ce daca intarzii putin), va veti ridica din ce in ce mai rar de pe scaun, activitatea de a privi la televizor vi se va parea din ce in ce mai placuta, efortul fizic se va reduce la minim din viata dumneavoastra de zi cu zi, va scadea capacitatea de acumulare a informatiilor noi, de invatare, concentrare etc, mai exact intregul organism se “leneveste”, crutand astfel caloriile. Mancati de trei ori pe zi si mai ales dimineata, mese nu copioase, dar sanatoase. Chiar daca la inceput va va veni greu, mai ales sa mancati dimineata, cu timpul va veti obisnui si va veti recapata tonusul metabolic.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.