4 Secrete ale alimentelor care te slabesc

4 Secrete ale alimentelor care te slabesc
Kudika
28 Octombrie 2011

Cu siguranta ati observat ca marea majoritate a dietelor recomanda anumite tipuri de alimente. Nutritionistii de asemenea prezinta o lista de alimente si preparate pe care le recomanda tuturor celor care doresc sa scape de cateva kilograme. Dar ce au special aceste alimente? De ce sunt alese in pofida altora?

Cu siguranta ati observat ca marea majoritate a dietelor recomanda anumite tipuri de alimente. Nutritionistii de asemenea prezinta o lista de alimente si preparate pe care le recomanda tuturor celor care doresc sa scape de cateva kilograme. Dar ce au special aceste alimente? De ce sunt alese in pofida altora?

fructe si legume pentru slabire

Ne-am decis sa va prezentam in articolul curent secretele alimentelor si preparatelor care sunt bune pentru mentinerea sanatatii.

4 Secrete ale alimentelor care te slabesc

Fructele si legumele

Fructele si legumele se considera in timpurile noastre ca ar trebui sa ocupe cea mai mare parte a alimentatie. Putem aforma pe baza multor studii ca piramida alimentara s-a schimbat si la baza acesteia nu mai regasim cerealele, ci fructele si legumele.

Aceste alimente sunt bogate in vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si o serie de substante care ne intineresc, ne incetiniesc procesele de imbatranire si ne lungesc considerabil viata.

Chiar si la persoanele cardiace s-a demonstrat ca o dieta bogata in legume si fructe prezinta beneficii foarte importante asupra scaderii mortalitatii.

fructe si legume pentru slabireFructele si legumele pot contine si ele grasimi, dar de foarte buna calitate, am putea spune cea mai buna: grasimi mononesaturate. Doar pestele mai contine aceste grasimi. Fructe precum mango, cocos, avocado, banana, pepene galben, dar si legume ca dovleacul, vanata prezinta calitati extraordinare pentru sanatate si silueta.

De asemenea mai exista o gama de fructe si legume bogate in cel mai puternic antioxidant din natura: resveratrolul. Acest antioxidant este totodata si pigmen, colorand mov-albastrui fructele. Ca atare putem spune ca toate fructele si legumele care pateaza in aceasta culoare sau au coaja in aceasta culoare prezinta acest extraordinar antioxidant.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri