Setari Cookie-uri

4 Secrete ale alimentelor care te slabesc

Cu siguranta ati observat ca marea majoritate a dietelor recomanda anumite tipuri de alimente. Nutritionistii de asemenea prezinta o lista de alimente si preparate pe care le recomanda tuturor celor care doresc sa scape de cateva kilograme. Dar ce au special aceste alimente? De ce sunt alese in pofida altora?

Ca sa va convingeti, va recomandam sa oferiti cateva minute din timpul dumneavostra urmatoarelor doua articole: Alimente negre, magie alba pentru sanatate si Dieta mov.

Tipul de preparare


Prepararea prin fierbere, prepararea la cuptor sau pe plita, precum si gratarul cu aburi reprezinta cele mai sanatoase moduri de a gati. Desigur, fructele si legumele ar trebui sa fie consumate crude, nepreparate termic. Muraturile de casa fara conservanti sunt de asemenea foarte sanatoase. Prepararea prin fermentare este benefica sanatatii si ajuta la slabire refacand sanatatea intestinelor: iaurt, lapte batut, branza – toate de casa.

Fibrele


Fibrele alimentare sunt foarte importante daca doriti o burtica supla. Ele sunt singurele care imbunatatesc miscarile intestinelor astfel incat elimina constipatia lasand intestinele goale si curate, detoxifica intens scazand episoadele de balonare care umfla burtica. Fibrele alimentare se gasesc atat in fructe si legume, cat mai ales in cereale integrale – fulgi obtinuti prin strivirea bobului de cereale.

Pentru ca fibrele sa aiba efect, ele trebuie consumate cu o cantitate mare de lichide. Fructele si legumele au deja lichid, dar fulgii de cereale nu, de aceea se recomanda sa ii consumati cu lapte sau iaurt.

Combinarea alimentelor


fructe si legume pentru slabire

Iata cele mai importante reguli:


- Fructele se mananca in mese separate, niciodata combinate. De aceea fructele sunt recomandate ca gustari si niciodata ca desert. Singurul fruct care poate fi combinat cu orice este marul si singura leguma care poate fi combinata cu orice este morcovul – deci puteti combina fructele si cu morcov, dar atat. Aceasta pentru ca morcovul si marul prezinta proprietati speciale care raman active in orice combinatie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.