Poftele alimentare nesanatoase nu sunt slabiciuni psihice, ci ele arata existenta unor tulburari chimice si metabolice in organism rezultate in urma unui stil de viata neadecvat si/sau a aparitiei unor boli care de cele mai multe ori se datoreaza unui stil de viata gresit.

Un studiu realizat de Universitatea McGill arata ca peste 85% din femeile din studiu se confruntau cu pofte nesanatoase datorate tulburarilor metabolice si carentelor nutritive rezultate dintr-o alimentatie dezechilibrata pe care au adoptat-o zi de zi si datorita lipsei sportului. Va recomandam si articolele pe Healthy.ro:

Spune-mi ce pofta ai ca sa-ti spun de ce boala suferi! Nu ma pot abtine, mi-e pofta Cum combateti poftele nesanatoase Combate pofta de ciocolata cu magneziu

Pofta de ciocolata exprima de cele mai multe ori carenta unui mineral in organism: magneziu. Consumand alimente ca legume, fructe oleaginoase crude (nuci, mieji de seminte de floarea-soarelui sau dovleac, alune, arahide, migdale etc.) va refaceti depozitele de magneziu din organism – relateaza iVillage.com. Lipsa de magneziu prezinta si alte semne si simptome care pot fi recunoscute.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: