Setari Cookie-uri

12 Grasimi care vindeca si 5 care ucid!

Grasimile alimentare sunt consumate aproape la fiecare masa, in fiecare zi, astfel ca este important ca fiecare sa cunoasca efectele grasimilor, tipurile acestora precum si alimentele in care se gasesc.

Nucile contin grasimi de foarte buna calitate, fiind considerate ca facand parte din fructele oleaginoase. Nucile sunt totodata bogate in proteine, vitamine liposolubile si grasimi de buna calitate. Este important sa consumati miezul de nuca in stare cruda, nu preparati termic nucile (nuci coapte de exemplu sau pe prajituri, chec, cozonac) pentru ca de fapt preparati termic unleiurile continute de acestea, asadar nucile coapte devin la fel de “otravitoare” ca uleiul prajit.

Healthy.ro va recomanda sa cititi si alte articole despre nuci:

Alune, nuci, seminte, caju - Alimente care iti salveaza viata

Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline



Alge



Algele contin nutrienti care se gasesc mai rar in restul alimentelor. De asemenea contin in cantitati mai mari sau mai mici grasimi care vindeca, dar si o cantitate mare de zinc. De exemplu va puteti gandi la avantajele spirulinei, o alga cu proprietati miraculoase.

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre alge:

Spirulina - Proprietati impresionante in sanatate si frumusete


Seminte de floarea soarelui



Ca si mai sus, accentuam ideea ca fructele oleaginoase trebuie consumate crude, nepreparate termic. Semintele de floarea-soarelui sunt foarte bogate in grasimi vegetale de foarte buna calitate, in vitamine si fibre. O lingura de mieji de floarea-soarelui pe zi poate suplini multe carente. Pentru ca sunt foarte gustoase, semintele de floarea soarelui pot fi consumate si ca atare, dar si in salate de fructe sau legume ori in sucuri preparate la blender. Nu consumati seminte coapte
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.