Setari Cookie-uri

5 Alimente-tratament care combat depresia

Depresia este un dezechilibru psihic si fizic datorat carentelor nutritionale (consum scazut de alimente precum peste, legume, fructe, lactate) dar si altor cauze precum factori genetici, tulburari endocrine si boli considerate drept cauze pentru depresie. Depresia devine astfel o boala ce poate atrage alte afectiuni si poate duce la suicid.

Depresia nu este un “moft” asa cum marea majoritate a oamenilor o considera, depresia este o boala care are riscuri majore nu doar pentru sanatatea organelor cat si pentru viata prin exacerbarea manifestarilor suicidale.

depresia: cauze, tratament, alimente care combat depresia

Depresia

Cauzele depresiei si modificarile fiziologice si patologice pe care aceasta le produce

Cauzele depresiei nu sunt complet elucidate, dar se pare ca foarte importante sunt urmatoarele:

Carentele alimentare duc la depresie

depresia: cauze, tratament, alimente care combat depresia

Carentele alimentare in special de minerale, vitamine si oligoelemente pot provoca depresia. Astfel ca lipsa unor nutrienti perturba puternic echilibrul psihic si poate conduce la depresie. Diferite tipuri de diete drastice pot saraci organismul de nutrientii necesari mentinerii sanatatii.

De asemenea bolile metabolice sau consmultive pot duce la depresie: diabetul, bolile care implica malabsorbtie, colonul iritabil, bolile de plamani, afectiunile cardiace, cancerul.

Citește și:

Tulburarile endocrine provoaca depresie.

depresia: cauze, tratament, alimente care combat depresia

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.