Setari Cookie-uri

5 Alimente-tratament care combat depresia

Depresia este un dezechilibru psihic si fizic datorat carentelor nutritionale (consum scazut de alimente precum peste, legume, fructe, lactate) dar si altor cauze precum factori genetici, tulburari endocrine si boli considerate drept cauze pentru depresie. Depresia devine astfel o boala ce poate atrage alte afectiuni si poate duce la suicid.

Modificarile organice provocate de depresie

Cresterea cortizolului in depresie duce la scaderea functiei sistemului imunitar, predispunand organismul la infectii si alte boli inflamatorii, poate chiar si la aparitia unor tumori. De asemenea o serie de organe precum inima, plamanul – isi modifica ritmul de functionare, creierul este de asemenea afectat iar manifestarea clinica evidenta a afectarii sistemului nervos consta in:

  • alterarea starilor de oboseala cu agitatie
  • modificari ale somnului (adoarme greu persoana cu depresie, dar se trezeste greu)
  • tulburari ale echilibrului neurotransmitatorilor (in special serotonina, noradrenalina siacetilcolina, dar sunt implicati si alti neurotransmitatori precum dopamina spre exemplu)
  • tulburari ale stimei de sine
  • tulburari ale perceptiei asupra vietii
  • exacerbarea manifestarilor suicidale

Alimente-tratament pentru depresie

Fructele combat depresia

depresia: cauze, tratament, alimente care combat depresia

Citește și:

Fructele sunt bogate in vitaine, minerale, oligoelemente, fibre si antioxidanti. Consumul zilnic a 3-4 fructe (de preferabil diferte) asigura un aport adecvat in special pentru vitaminele hidrosolubile, dar si pentru o serie de antioxidanti si minerale. Fructele de culoare mov se considera ca au in continutul lor cel mai puternic antioxidant: resveratrolul.

Legumele trateaza depresia

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.