Setari Cookie-uri

5 Alimente-tratament care combat depresia

Depresia este un dezechilibru psihic si fizic datorat carentelor nutritionale (consum scazut de alimente precum peste, legume, fructe, lactate) dar si altor cauze precum factori genetici, tulburari endocrine si boli considerate drept cauze pentru depresie. Depresia devine astfel o boala ce poate atrage alte afectiuni si poate duce la suicid.

Depresia poate fi provocata si de tulburari endocrine, in special cele care modifica axul hipotalamo-hipofizo-suprarenal, ducand la caresterea secretiei de cortizol – cunoscut ca hormonul stresului. De asemenea afectiunile glandei tiroide – hipotiroidismul – pot conduce la depresie.

Socurile sau evenimentele cu impact puternic asupra psihicului

Evenimentele tragice, pierderea unei persoane dragi sau amputarea unor functii ale propriului corp pot conduce la depresii.

Varsta si sexul

depresia: cauze, tratament, alimente care combat depresia

Se pare ca femeile sunt de doua ori mai predispuse depresiei decat barbatii. Un varf al incidentei depresiei apare la pubertate (cand riscul suicidal este maxim) apoi depresia creste ca incidenta intre varstele de 25-40 de ani.

Factorii genetici

Se pare ca in aparitia depresiei sunt implicati si factorii genetici, persoanele cu depresie in familie dezvolta pana la de trei ori mai des depresie decat restul persoanelor. Intrebarea care se pune se refera la implicarea cu adevarat a factorilor genetici sau este vorba despre copierea comportamentului familial.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.