Setari Cookie-uri

5 Alimente-tratament care combat depresia

Depresia este un dezechilibru psihic si fizic datorat carentelor nutritionale (consum scazut de alimente precum peste, legume, fructe, lactate) dar si altor cauze precum factori genetici, tulburari endocrine si boli considerate drept cauze pentru depresie. Depresia devine astfel o boala ce poate atrage alte afectiuni si poate duce la suicid.

Lactatele si branzeturile naturale contin o cantitate importanta de aminoacizi/proteine care ajuta la refacerea structurilor proteice “suferinde” in depresie, dar totodata prezinta si un continut ridicat in calciu si fosfor, dar si vitamina D care stimuleaza absorbtia calciului la nivel intestinal. Astfel calcemia se regleaza treptat si o serie de procese dependente de calciu isi pot relua cursul, printre acestea numarandu-se si unele procese ce participa in mentinerea depresiei.

Cereale integrale

Cerealele integrale pot fi consumate ca atare (fulgii de cereale, aceia in care vedeti pur si simplu bobul zdrobit, cum sunt Musli) sau sub forma produselor de panificatie (cu conditia sa nu scrie doar pe eticheta de exemplu “paine integrala” ci si la ingrediente sa existe scris doar faina integrala si nu faina alba). Cerealele pot fi consumate cu fructe, legume, dar se prefera evitarea consumului de cereale cu carne de exemplu sau branzeturi/lactate. Fulgii de cereale pot chela calciul din lapte si pot fermenta alaturi de lapte, de aceea se recomanda ca cei care consuma cereale integrale la micul dejun sa le combine mai degraba cu fresh de fructe.

Citește și:

Cerealele combat depresia prin furnizarea de glucide de buna calitate creierului si prin continutul ridicat de vitamine din Complexl B – esentiale bunei functionari a creieului.

depresia: cauze, tratament, alimente care combat depresia - cereale integrale

Healthy.ro iti recomanda si alte articole despre depresie:

Tratamente pentru fericire - combate naturist depresia S.O.S.: Semne si simptome ca esti depresiva

Zodiile si BOALA SECOLULUI: Top 5 zodii depresive

Tratamente naturiste impotriva depresiei

Cunoaste depresia, nu dispretui depresivii!

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.