Cu siguranta ati intalnit deseori termenul de “grasimi bune” si “grasimi rele”, insa stiti ce inseamna mai exact acesti termeni?

Sursa foto: sxc.hu

Grasimile rele Grasimile rele sunt cele saturate sau hidrogenate, grasimi cu reale riscuri asupra sanatatii noastre:
    favorizeaza ateroscleroza, boala ce consta in patrunderea grasimilor in peretele arterelor, acestea devenind rigide. Va sugeram sa cititi articolul Tot ce trebuie sa stii despre colesterol, grasimi rele si ateroscleroza cresc riscul de boli cardiovasculare si a infarctului miocardic; cresc riscul accidentelor vasculare cerebrale; cresc greutatea corporala; cresc riscul de diabet zaharat de tip II etc.
Grasimile rele se intalnesc in foarte multe alimente:

Sursa Foto @ dreamstime_2293888

    Preparatele prajite Cremele de orice fel inclusiv cele prafuri sau cremele din prajituri – cititi de exemplu eticheta cremelor praf Produsele de patiserie Unt si margarinele cu grasimi hidrogenate, ciar daca sunt de origine vegetala Unele conserve de carne sau chiar de peste Preparatele fast-food etc
Grasimile rele ingrasa, sunt toxice pentru organism si ne predispun la boli dintre care unele cu risc vital.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: