Setari Cookie-uri

Dezastrele foamei - Cum sa-ti stapanesti pofta de mancare

Pofta de mancare provoaca adevarate dezastre la nivelul organismului, atat in plan fizic cat si in plan comportamental.

Spala-te pe dinti dupa fiecare masa

Acest indemn il auziti frecvent de la medicul stomatolog. Dar stiati ca mai are un efect? Dupa ce ne spalam pe dinti este indicat ca o perioada de timp sa nu mai mancam, pentru a lasa timp de refacere pH-ului cavitatii orale.

De asemenea seara, dupa spalarea pe dinti, nu mai consumam nimic pentru ca aceasta ar insemna sa ne spalam iarasi dintii inainte de culcare pentru a-i mentine curati.

Astfel spalarea ditilor dupa fiecare masa devine un truc pentru a va abtine de la diverse gustari si mici pofte.

Fructe in locul dulciurilor

Daca va e pofta de dulce, mancati cateva fructe. Si fructele contin zaharuri, insa de buna calitate, zaharuri care sunt reprezentate in special de fructoza si care, pentru a fi transformata in glucoza la nivelul ficatului, consuma calorii.

Dezastrele foamei - Cum sa scapi de pofta de mancare

Obtinem astfel doua efecte pozitive prin consumul de fructe: pofta de dulce dispare si totodata consumam calorii, caci fructele sunt considerate alimente cu calorii negative.

Citește și:

Gustarile dintre mese

Atunci cand nu v-ati satisfacut o pofta este posibil sa simtiti nevoia de a rontai incontinuu. Pentru a evita luarea in greutate va recomandam sa cosumati intre mese numai legume crude: felii de morcov, de castravete, de ardei gras sau de capia, conopida etc. Va luati la pachet aceste legume sau le procurati in pauza de masa.

Dezastrele foamei - Cum sa scapi de pofta de mancare

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.