Setari Cookie-uri

Test: Evalueaza-ti starea de nutritie

Tii des diete? O silueta de invidiat este greu de atins sau esti slaba de obicei? Stii unde gresesti in dieta zilnica? Evalueaza-ti starea nutritionala si afla cat este de predispusa la ingrasare.

Majoritatea A

Probabil aveti o silueta invidiata si rareori probleme de sanatatea. Starea dumneavoastra de nutritie este una buna, riscurile pot sa apara doar in privinta anemiei, asadar mancati macar o portie de carne (de pui, peste sau curcan) pe zi sau organe de pasare.

In ceea ce priveste bolile cardiovasculare (boli de inima, ateroscleroza, tensiune) si diabetul cu toate urmarile lui – aveti un risc foarte mic de a le avea. Aveti grija insa daca fumati, pot apare tulburari circulatorii importante provocate de fumul de tigara.

Majoritatea B

Aveti tulburari alimentare, insa nu din cele mai grave. Micile excese si micile carente alimentare de zi cu zi se pot aduna insa, putand duce la ingrasare – aveti un risc moderat de ingrasare.

Desigur, exista in cazul dumneavoastra un risc moderat pentru bolile de inima, tensiune mare, diabet sau ateroscleroza. De aceea este indicat sa reduceti consumul de grasimi si de zahar!

Citește și:

Atentie, sportul este indicat in cazul dumneavoastra. Recomandat este un program de cel putin jumatate de ora de sport pe zi pentru a reduce riscurile acestor boli.

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.