Setari Cookie-uri

Diete de slabire care ne... ingrasa!

O cura de slabire reusita este cea care iti asigura mese echilibrate atat din punct de vedere calitativ, cat si cantitativ si... ca numar.

Organismul nostru reactioneaza la fel din punct de vedere fiziologic si endocrin indiferent de stresul la care il supunem.

Daca nu ne alimentam corect, practic corpul nostru este supus la un stres alimentar, stres care este destul de complex pentru ca atrage dupa sinte alte motive stresante sa zicem asa, referitoare la toate carentele pentru organe, dar si excesele pe care organismul trebuie sa le metabolizeze, sa le excrete produsii de metabolism (vezi afectarea renala) si eventual sa le depoziteze daca dispune de astfel de mecanisme.

diete care ingrasa

Astfel ca orice dezechilibru in alimentatie poate avea ca risc ingrasarea. In zilele noastre tendinta este de a ne supraalimenta si mult mai rar de a manca mai putin decat avem nevoie – situatie in care spunem ca persoana sufera de inapetenta (lipsa pofeti de mancare secundara unor boli cronice de obicei, dar si acute) sau chiar anorexie, o patologie tratata special.

Citește și:

Ce este important daca tineti o dieta de slabire?

Este important ca fiecare masa sa fie echilibrata nutritional

Aceasta inseamna ca mesele din zi, adunate, trebuie sa contina ratia zilnica de vitamine, minerale, lipide, glucide, proteine, dar si antioxidanti si substante active. Aceste ratii nutritionale trebuie adaptate greutatii dumneavoastra actuale in raport cu cea la care trebuie sa ajungeti, dar si nevoielor zilnice (necesarul consumabil in functie de activitatile de peste zi) si eventual bolilor coexistente.

Pentru ca a echilibra meniul zilnic este destul de dificil este indicat sa cereti sfatul unui nutritionist.

diete care ingrasa

Cantitatea de mancare la o masa

Indicat este sa consumati un singur fel de mancare la masa. Aceasta pentru ca daca volumul mesei ingerate este mare, stomacul se va destinde mai mult decat ar trebui, secreta hormoni care modifica echilibrul biochimic iar pancreasul este „biciuit”, secreta mai multa insulina si deci mai multe calorii vor intra in tesuturi, ceea ce duce la ingrasare.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.