Alimentele cu calorii negative, cunoscute si sub denumirea de „alimente cu 0 calorii”, ar trebui sa fie nelipsite din dieta noastra zilnica.
Aceste alimente au o proprietate importanta: cer organismului pentru metabolizare un numar mai mare de calorii decat propriul lor continut caloric. Aceasta inseamna ca organismul ajunge sa consume calorii in plus pentru a digera aceste alimente, asadar putem slabi lent si sanatos introducandu-le in dieta.
Alimente cu calorii negative
Aceste alimente se recomanda a fi consumate in stare cruda, proaspete, cultivate bio. Contin toate vitaminele de care avem nevoie, minerale, oligoelemente, antixodanti si alte substante active.
Principalele categorii de alimente cu calorii negative sunt considerate:
- Legumele de orice fel, mai putin “amidonoasele” (de exemplu cartoful);
- Fructele, cu exceptia fructelor oleaginoase (nuci, mango, avocado, seminte etc.);
Cerealele nu sunt incluse in categoria alimentelor cu calorii negative, nici produsele de origine animala.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Sezamo a livrat 60.000 de comenzi în 2022, din care mai bine de jumătate după lansarea publică
- Viitorul automobilelor este electric: știai că poți cumpăra o stație de încărcare pentru acasă?
- Tot ce trebuie să știi pentru EC9: noi măsuri pentru eficientizarea transportului și accesului în festival
Daca facem o scurta analiza a alimentatiei traditionale romanesti vom sesiza ca predomina alimentele calorice in detrimentul celor cu 0 calorii: painea, mamaliga, carnea, ouale, grasimile si mult mai rar sunt consumate fructele si legumele in stare proaspata.
Din gama larga de alimente cu calorii negative le-am ales pe cele care consuma cele mai multe calorii si sunt accesibile pentru fiecare.
10 Alimente cu 0 calorii
Legume cu calorii negative
Broccoli
Broccoli s-a remarcat intre crucifere prin gama de nutrienti pe care o contine si prin efectele benefice asupra sanatatii.
Broccoli este bogat in antioxidanti, fiind un bun adjuvand in curele de slabire sau detoxifiere. Contine vitamina D vegetala, indispensabila in metabolismul calciului si oaselor, dar si multe fibre care combat constipatia si detoxifica, desigur, colonul.
Broccoli contine si alti nutrienti: vitamina A, vitamina C, sodiu, iod, magneziu, potasiu, clor etc.
Foto: Shutterstock.com