Setari Cookie-uri

7 POFTE comune si SEMNIFICATIA ascunsa a acestora

Este uman sa ne fie pofta, din cand in cand, de cate un aliment. Poftele - si nu ne referim aici la senzatia de foame - sunt adesea o modalitate de comunicare cu organismul nostru.

Alimentele de care ai nevoie:

  • Cereale integrale 100%, iti recomadam sa le procuri din magazine bio sau de la plafar. Poti consuma fulgi de cereale integrale cu fresh de fructe sau iaurt. Nu iti recomandam birscuitii sau batoanele care au un continut ridicat de zahar si au fost preparate termic.
  • Nuci necoapte;
  • Alune necoapte;
  • Caju si alte fructe oleaginoase necoapte;
  • Mango;
  • Avocado;
  • Migdale necoapte;
  • Mieji de seminte necoapte;

pofte

Este important ca fructele oleaginoase sa nu le consumi preparate termic (coapte sau in compot) pentru ca la incazire uleiurile vegetale isi modifica proprietatile si pot deveni toxice, iar vitaminele B se pierd.

Daca ai pofta de masline, sare sau muraturi

Pofta de muraturi se poate referi la gustul acru, despre care am vorbit mai sus, sau poate fi un semnal pentru sare si iod. Asadar daca ai pofta de masline sau muraturi este posibil sa ai o tulburare usoara a tiroidei, care nu trebuie neaparat sa fie o boala. Daca ti se intampla des sa ai astfel de pofte poate ar fi o idee buna sa iti testezi functia tirodiana.

Citește și:

descifrarea poftelor

Daca iti este pofta de sare este posibil sa ai un deficit de sodiu, deficit care apare des in deficitul functiei tiroidiene.

Fa o programare la medic pentru analize precum: TSH, Free-T4, T3, dar si anticorpi antitiroidperoxidaza (ATPO) – care pot sugera o tiroidita autoimuna, destul de frecventa in tara noastra dupa explozia de la Cernobal.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.