Este uman sa ne fie pofta, din cand in cand, de cate un aliment. Poftele - si nu ne referim aici la senzatia de foame - sunt adesea o modalitate de comunicare cu organismul nostru.
Daca ai pofta de grasimi si chipsuri
Cand poftesti la o punga de chipsuri, la cartofi prajiti sau alte preparate grase sau prajite, ai nevoie de fapt de grasimi nesaturate, sanatoase, si de mai multe substante bogate in carbon.
Alimentele de care ai nevoie:
- Carne de peste sau fructe de mare – nu trebuie preparate prin prajire;
- Mango;
- Avocado;
- Nuci, alune, seminte, caju, arahide – crude si nu coapte;
Daca ai pofta de gheata
Daca ai pofta de gheata sau de menta, este posibil sa ai o anemie si o carenta de fier. Carenta de fier nu este de neglijat pentru ca duce la anemie, iar anemia in timp poate afecta multe organe prin insuficienta oxigenare a acestora.
Glubelele rosii au nevoie de fier pentru a putea lega oxigenul din plamani si a-l transforma la celulele corpului. Daca exista o carenta de fier, exista si o oxigenare insuficienta a tesuturilor – este ceea ce numim anemie feripriva.
Alimente de care ai nevoie:
- Fructe de mare;
- Carne de pasare;
- Ficat de pasare;
- Legume verzi;
- Verdeata cruda;
- Fructe de padure
Foto: Shutterstock.com